Més de 93 milions de cupons expliquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per fer una societat i un planeta millors

 • Boletín: Nº 50 FEBRER 2021

  Temática: Joc El primer cupó, de dilluns, 25 de gener, va estar dedicat a l'ODS 1 (fi de la pobresa), i incloïa la frase 'Evitem que la discapacitat signifiqui pobresa'.

  L'ONCE emet una sèrie formada per 93,5 milions de cupons que recorreran tota la geografia durant aquest any per explicar a la ciutadania els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i demostrar que, amb una mica d'esforç, són possibles, desitjables i positius per fer una societat i un planeta millors.

  En total, se sumen 17 cupons que formen part d'una sèrie que començà el dilluns, 25 de gener, i que s'estima que finalitzarà a la tardor comptant, com a exemple de cada ODS, algunes de les realitats del Grup social ONCE en aplicació d'aquesta desitjable iniciativa de l'ONU.

  Els ODS constitueixen una crida universal a l'acció per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món. Tots els estats membres de les Nacions Unides els van aprovar com a part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que estableix el seu assoliment en 15 anys.

  El primer cupó, de dilluns, 25 de gener, va estar dedicat a l'ODS 1 (fi de la pobresa), i incloïa la frase 'Evitem que la discapacitat signifiqui pobresa'. El cupó del 28 de gener (ODS 2: Posar fi a la fam), es va centrar en 'Donem 111.111 quilos d'aliments contra la pandèmia', campanya que la plantilla dels treballadors  del Grup Social ONCE ha complert amb escreix.

  Ja al febrer, el cupó del dia 15 estarà dedicat a l'ODS 3: salut i benestar, que des del Grup Social ONCE s'entén com 'Generem benestar social, garantia de salut' en relació amb la inclusió de les persones amb discapacitat en tots els àmbits, el que millora la seva realitat global. El quart, corresponent al cupó del 18 de febrer, s'ocuparà de l'ODS 4 (Educació de qualitat), que mostrarà com '7.500 estudiants cecs fan possible l'educació inclusiva'.

  Al març, l'ODS 5 (Igualtat de gènere) ocuparà la imatge del cupó, amb la frase 'Rebutgem que dona i discapacitat signifiqui doble discriminació', una realitat que es demostra cada dia i contra la qual el Grup Social ONCE baralla amb força.

  Campanya informativa i de sensibilització
  En definitiva, es tracta d'una campanya informativa i de sensibilització sobre aquesta temàtica de futur, molt present a tot el món. Els cupons dedicats es mantenen fins a completar els 17 ODS que el Grup Social ONCE compleix amb diferents actuacions, com el número 6 (garantir la disponibilitat d'aigua i la seva gestió sostenible); els ODS 7, 12 i 13 (energia sostenible; consum responsable; acció pel planeta); els números 8 i 9 (treball de qualitat, creixement econòmic i innovació).

  El Grup Social ONCE també dona suport al Objectiu 10: reduir la desigualtat en i entre els països, amb la seva tasca internacional a favor de les persones amb discapacitat; l'Objectiu 11, basat en aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, assegurances, resilients i sostenibles, amb l'impuls a l'accessibilitat; a més de l'Objectiu 14, conservar i utilitzar en forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible.

  Sense oblidar els tres últims Objectius: el 15, protegir, restablir i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de forma sostenible, lluitar contra la desertificació, aturar i invertir la degradació de les terres i posar fre a la pèrdua de la diversitat biològica; Objectiu 16, promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar l'accés a la justícia per a tothom i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells; i objectiu 17, enfortir els mitjans d'execució i revitalitzar l'Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible.