L’ONCE presenta a L’Hospitalet el seu nou quiosc

 • Boletín: Nº 37 GENER 2020

  Temática: Joc L’acte va comptar amb la participació de Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Rosa Díaz, directora de l’agència de l’ONCE a L’H i el venedor dels productes de joc de l’Organització, Xavier López.

  L'ONCE va presenta dimarts 3 de desembre a la Plaça Espanyola, 13, de L’Hospitalet de Llobregat, el seu model de quiosc. Un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic. Ja n’hi ha 25 a L’Hospitalet de Llobregat. La idea és que es vagin implantant progressivament a tot Catalunya.

  L’acte va comptar amb la participació de Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Rosa Díaz, directora de l’agència de l’ONCE a L’H i el venedor dels productes de joc de l’Organització, Xavier López.

  L’ONCE destaca  la col·laboració i el treball de l’Ajuntament de L’Hospitalet per fer possible la integració i posada en marxa d’aquest nou model de quiosc a la ciutat.

  Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, dins del nou quiosc de l'ONCE a la Plaça Espanyola, 13.

  Amb el nous quioscs, una de les icones dels carrers i places de Catalunya, l'ONCE canvia la imatge d'aquesta porta d'accés a un món d'inclusió social, que millora les condicions laborals dels agents venedors de l’ONCE i que també renova la imatge de la ciutat.

  El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. L'exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre,  és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció.

  Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai perquè el gos estigui estirat a terra, còmodament, mentre el seu amo treballa. I per als que utilitzen cadira de rodes, el model disposa d'una rampa fixa d'accés a l'interior del quiosc, a més que totes les zones d'exposició són accessibles mitjançant una plataforma. Per millorar el confort del venedor, s'inclou una cadira ergonòmica. El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, el sistema de lecto escriptura propi de les persones cegues.
  L’agència de l’ONCE a L’Hospitalet de Llobregat presta serveis personalitzats a 428 afiliats i afiliades i compta amb una xarxa de 92 agents venedors dels productes de joc de l’Organització, tots persones amb discapacitat.