L’ONCE presenta a Gavà el seu nou model de quiosc més accessible i ecològic

 • Boletín: Nº67 AGOST 2022

  Temática: Joc L’acte ha comptat amb la participació de Gemma Badia, alcaldessa de Gavà; Ester Zamorano, tinenta d’alcaldessa; Cristina Agustí, regidora de Serveis Socials, Ocupació, Habitatge, Inclusió i Drets Socials; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Jordi Costa, director de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat, i Encarnación Alcalde, venedora dels productes de joc de l’Organització d’aquest quiosc. A la foto, davant del nou quiosc a la rambla de Joaquim Vayreda, núm. 68, de Gavà.

  L’ONCE va presentar dijous 28 de juliol a la Rambla de Joaquim Vayreda, núm. 68, de Gavà, el seu nou model de quiosc. L’acte va comptar amb la participació de Gemma Badia, alcaldessa de Gavà; Ester Zamorano, tinenta d’alcaldessa; Cristina Agustí, regidora de Serveis Socials, Ocupació, Habitatge, Inclusió i Drets Socials; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Jordi Costa, director de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat, i Encarnación Alcalde, venedora dels productes de joc de l’Organització d’aquest quiosc.

  L’ONCE vol destacar la col·laboració i el treball de l’Ajuntament de Gavà per fer possible la integració i posada en marxa d’aquest nou model de quiosc a la ciutat. En concret, s’hi han substituït 4 dels 10 quioscs que hi ha a la ciutat. A banda del de la Rambla, també hi ha de nous a l’avinguda Joan XXIII, n. 10; al carrer de Santa Teresa, 1; al carrer del Centre, 66, i al carrer de Sant Pere, núm. 30.

  Quioscs més accessibles, ecoògics i confortables
  Amb el nous quioscs, una de les icones dels carrers i places de Catalunya, l'ONCE canvia la imatge d'aquesta porta d'accés a un món d'inclusió social, que millora les condicions laborals dels agents venedors de l’ONCE i que també renova la imatge de la ciutat.

  El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. L'exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre,  és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció.

  Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai perquè el gos pugui descansar còmodament estirat a terra, mentre el seu amo treballa. I per als que utilitzen cadira de rodes, el model disposa d'una rampa fixa d'accés a l'interior del quiosc, a més que totes les zones d'exposició són accessibles mitjançant una plataforma. Per millorar el confort del venedor, s'inclou una cadira ergonòmica. El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, el sistema de lecto escriptura propi de les persones cegues.