L’ONCE dedica un cupó al 20 aniversari de la reobertura del Gran Teatre del Liceu

 • Boletín: Nº 35 NOVEMBRE 2019

  Temática: Joc L’acte de presentació va comptar amb la intervenció de Víctor Garcia, director artístic del Gran Teatre del Liceu i Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

  Dilluns 7 d’octubre, el cupó es va dedicar  al Gran Teatre del Liceu, amb motiu del 20è aniversari de la seva reobertura. En aquest cas, 5,5 milions de cupons van mostrar la imatge del temple operístic de Barcelona, considerat un dels més importants del món.

  L’acte de presentació va comptar amb la intervenció de Víctor Garcia, director artístic del Gran Teatre del Liceu i Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

  El cop que va significar l’incendi del Gran Teatre del Liceu el 31 de gener de 1994 va afectar tota la societat catalana. La desgràcia va deixar clar que els catalans, i sobretot els barcelonins, s’estimen aquest Teatre com una part important del patrimoni comú. La sinergia que es va crear entorn d’aquesta catàstrofe va fer que es prengués ràpidament la decisió de reconstruir-lo al mateix lloc i tal com era.
  Durant la reconstrucció, el Liceu va continuar oferint activitat artística en un exili obligatori, tant al Palau de la Música Catalana, on es van programar concerts, recitals i òpera en versió de concert, com al Teatre Victòria, a l’avinguda del Paral·lel, on es presentaven les versions escenificades i el ballet, però sense oblidar algunes incursions al Palau Sant Jordi, al TNC i al Mercat de les Flors. 

  Després de cinc temporades de transició, el Gran Teatre va renéixer el 7 d’octubre de 1999 amb Turandot, en un muntatge de Núria Espert amb Bertrand de Billy al podi que a més s’ha pogut veure en altres teatres d’Espanya i de l’estranger. Va ser el començament d’una nova etapa, la del Liceu del segle XXI, la recuperació d’un dels símbols de la ciutat.

  Cupó dedicat al Liceu.

  Obres en audiodescripció
  L’ONCE i el Gran Teatre del Liceu col·laboren, mitjançant l’oferiment de sessions en sistema AUDESC d’audiodescripció per a cecs, es beneficiaren d’aquest sistema d’audiodescripció en directe que s’ofereix en una funció concreta de cada òpera escenificada de la temporada a fi de fomentar la participació dels afiliats de l’ONCE com espectadors i motivar el seu interès per l’activitat  teatral.
  Durant els anys 2018 i 2019 els afiliats i afiliades a l’ONCE van tenir al Gran teatre del Liceu obres en audiodescripció com: I Puritani, Kàtia Kabànova, Italiana in Algeri, Madama Butterfly, Rodelinda, La gioconda, Les pêcheurs de perles, Tosca i Luisa Miller.  Enguany en gaudiran de l’audiodescripció a Turandot, Doña Francisquita, Cavaleria Rusticana/ Pagliacci, Aida, La clemenza di Tito, Lohengrin, Alcione, Carmen i Il barbiere di Siviglia.

  Ciutats a escena
  Actualment l’ONCE té en marxa la sèrie ‘Ciutats a escena’ que dedica als teatres més emblemàtics de 50 províncies. A Catalunya formen part d’aquesta sèrie els Cupons dedicats al Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona (22/09/19), al Teatre Municipal de Girona (13/10/19), al Teatre de la Llotja de Lleida (20/10/19) i al Teatre Metropol de Tarragona (03/11/19).