Les Festes de Primavera de L'H, al cupó

 • Boletín: Nº 53 MAIG 2021

  Temática: Joc Núria Marín, alcaldessa de L'H amb Enric Botí, delegat ONCE Catalunya, amb una rèplica gran del cupó i el Gegant Neptú, que il·lustra el cupó.

  Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya va lliurar dimecres 21 d'abril a Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà a les Festes de Primavera de l’Hospitalet de Llobregat el 26 d’abril. 5,5 milions de cupons difondran la imatge d’aquestes festes.

  Núria Marín, alcaldessa de L'H amb Enric Botí, delegat ONCE Catalunya i Rosa Díaz, directora ONCE a L'H, en el moment de la descoberta del cupó. a

  A l’acte, celebrat a l’Edifici L’Harmonia, també van assistir  Rosa Díaz, directora de l’agència de l’ONCE a L’H;  Jesús Husillos, regidor d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans; David Quirós, regidor d’Educació, Cultura i Innovació; Rosa Corral, presidenta de la Coordinadora de Geganters, i la dona i el fill de Ramón López qui va ser president de Drac d’Or, recentment traspassat.

  Les persones cegues assistents a l’acte van poder tocar el Gegant Neptú, que il·lustrà el cupó. L’acte va concloure amb l’actuació de Joan Casaoliva, de Liant la Troca, ballarí cec del barri de Santa Eulàlia.

  El ballarí cec, Joan Casoliva, en un moment de la seva actuació

  Les primeres festes de primavera es van celebrar el 1980 a Can Buxeres, obrint el camí a la que més tard seria una nova festa ciutadana amb vocació de Festa Major. Amb grans concerts de música, cultura tradicional i popular, com sardanes, esbarts o cant coral. També concurs de cocteleria, de fotografia, patins, dia de la bici, bàsquet, escacs ... I gegants i gegantes, capgrossos, teatre, cinema, opera i sarsuela, parades de llibres a la Rambla, vestits de paper, esports, humor...