Les Comparses de Vilanova i La Geltrú, al cupó

 • Boletín: Nº 39 MARÇ 2020

  Temática: Joc Presentació, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Vilanova i La Geltrú, amb la participació d’Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Adelaida Moya, quarta tinència d'Alcaldia, vicepresidenta de l'Àrea de Polítiques de Ciutadania i Regidora de Recursos Humans i Cultura; Adrià Guevara, regidor d'Administració electrònica, TIC, Oficina d'Entitats, Infància i Joventut; Maria Mercè Mateo, regidora d'Educació, VNG Inclusió, Dependència i Àngel Ávila, sotsdelegat territorial d'ONCE Catalunya.

  Dissabte 8 de febrer es va presentar el Cupó que l’ONCE dedica, el proper diumenge 23 de febrer, a les Comparses de Vilanova i La Geltrú. 5,5 milions de cupons van portar el Carnaval de Vilanova per tot l’Estat.

  La presentació, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Vilanova i La Geltrú, va comptar amb la participació d’Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Adelaida Moya, quarta tinència d'Alcaldia, vicepresidenta de l'Àrea de Polítiques de Ciutadania i Regidora de Recursos Humans i Cultura;  Adrià Guevara, regidor d'Administració electrònica, TIC, Oficina d'Entitats, Infància i Joventut; Maria Mercè Mateo, regidora d'Educació, VNG Inclusió, Dependència i Ocupació i Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

  Imatge del Cupó de Les Comparses de Vilanova i La Geltrú
  El Carnaval de Vilanova i la Geltrú és un dels més tradicionals del món. La seva història es remunta a més de 250 anys d'antiguitat i el seu acte més espectacular són
  Les Comparses, on 16.000 persones surten al carrer amb les seves societats, acompanyades per més de 100 xarangues i bandes de música. Els comparsers van en parella, ells amb el típic capell català, amb barretina, i elles amb mantó de Manila, tiren caramels pels carrers fins arribar a la batalla final a la Plaça de la Vila, on totes les societats es reuneixen al so del Turuta.