‘Ens volem vives’ clama el cupó de l’ONCE dedicat al Dia Mundial contra el Tràfic de Persones

 • Boletín: Nº 56 AGOST 2021

  Temática: Joc Patricia Sanz, vicepresidenta d'Igualtat, Recursos Humans i Cultura Institucional, i Inclusió Digital de l'ONCE, i Victoria Rosell, delegada de Govern contra la Violència de Gènere, van presentar aquest cupó, editat en col·laboració amb el Ministeri d'Igualtat, amb una il·lustració de Clara León, en què tres mans envolten la frase 'Ens volem vives'.

  'Ens volem vives' és el clam que va recollir el cupó de l'ONCE de dijous 29 de juliol, dedicat al Dia Mundial contra el Tràfic de Persones. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquesta data, que es commemora cada 30 de juliol.

  Patricia Sanz, vicepresidenta d'Igualtat, Recursos Humans i Cultura Institucional, i Inclusió Digital de l'ONCE, i Victoria Rosell, delegada de Govern contra la Violència de Gènere, van presentar aquest cupó, editat en col·laboració amb el Ministeri d'Igualtat, amb una il·lustració de Clara León, en què tres mans envolten la frase 'Ens volem vives'.

  El tràfic de persones és un delicte a través del que s'explota a dones, homes i menors amb nombrosos propòsits, inclosos el treball forçós i l'explotació sexual. El 2006, el Govern del Japó va organitzar una reunió de coordinació d'organitzacions internacionals que treballen per contrarestar el tràfic de persones. Les organitzacions participants (OIT, OIM, UNICEF, ONU Mujeres, l'ACNUR i UNODC) van decidir continuar l'esforç iniciat i van proposar la creació d'un grup de coordinació: el Grup Interinstitucional de Coordinació contra el Tràfic de Persones, que va ser establert el març de 2007.

  El 2013, l'Assemblea General va mantenir una reunió per avaluar el Pla d'Acció Mundial, i els Estats membres van designar el 30 de juliol com el Dia Mundial contra el Tràfic.

  Al setembre de 2015 els països van aprovar l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, i van acceptar complir els objectius i les metes relacionats amb la lluita contra el tràfic. Aquests objectius demanen que es posi fi al Tràfic i la violència contra els menors, que es prenguin mesures contra el tràfic en general, i que s'acabi amb totes les formes de violència contra les dones i nenes, i amb la seva explotació.

  En aquest cupó consta el compromís de l'Organització amb el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones.