Els olotins i les olotines, en 5,5 milions de cupons

 • Boletín: Nº 53 MAIG 2021

  Temática: Joc Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va fer a mans a Pep Berga, alcalde d’Olot, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedicà diumenge 2 de maig, a Olot.també van participar el director de l’agència de l’ONCE a Figueres, Guillermo Fernández i Jordi Vilarrasa, president de l’Associació de Placers d’Olot.

  Dilluns 26 d'abril Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va fer a mans a Pep Berga, alcalde d’Olot, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedicà diumenge 2 de maig, a Olot.
  5,5 milions de cupons, que pertanyen a la sèrie Gentilicis, van difondre la imatge dels olotins i les olotines per tot l’Estat. A l’acte, també van participar el director de l’agència de l’ONCE a Figueres, Guillermo Fernández, un grup de persones cegues de La Garrotxa i Jordi Vilarrasa, president de l’Associació de Placers d’Olot. La Plaça Mercat il·lustra el cupó. ACTE DE PRESENTACIÓ

  Olot és la capital de la comarca de la Garrotxa i cap del partit judicial d'Olot. Té la singularitat de trobar-se enmig de quatre volcans i de ser l'única capital de comarca de Catalunya situada a l'interior d'un parc natural, el de la zona volcànica de la Garrotxa.  El municipi olotí té un ric patrimoni natural i paisatgístic amb boscos de roure pènol, roure de fulla gran, faig i alzinars, nombroses fonts, els Aiguamolls de la Moixina i la Deu, l'altiplà basàltic de Batet i el volcà del Croscat, l'erupció més recent de la península Ibèrica, amb un gran tall a la cara nord, resultat d'una antiga extracció de gredes, que permet observar-ne l'estructura interior.

  Cupó del 2 de maig, dedicat al gentilici d'Olot.

  Plaça Mercat
  La Plaça Mercat és una gran estructura rectangular que ocupa l'illa que fan els carrers Mulleres, doctor Fàbrega, Anton Llopis i carrer del Mercat a la ciutat d’Olot. Abans de la Guerra Civil, l'ajuntament d’Olot va creure necessària l'edificació d'un mercat  cobert. El projecte va ser rebutjat després de la guerra únicament pel seu caràcter i significació progressiva. Poc després s'aixecaria un mercat en el mateix lloc on avui hi ha l'actual, de planta baixa i amb àmplies obertures a l'exterior. A principis dels anys 70 s'encarregà a l'arquitecte olotí Tresserras  el nou projecte. La Plaça Mercat d’Olot és un punt de referència per a molts ciutadans i ciutadanes.

  Amb la sèrie Gentilicis, l’ONCE fa un recorregut per alguns dels noms més originals del país. Amb aquesta sèrie de cupons, l'ONCE pretén donar visibilitat a un bon nombre de localitats en les que els seus habitants es diuen d'una manera singular.

  A Catalunya ha format part d’aquesta col·lecció el gentilici de Manresa (Barcelona) i també ho seran el de Reus (Tarragona) i el de Cervera (Lleida).