Els manresans i manresanes, en el cupó

 • Boletín: Nº 49 GENER 2021

  Temática: Joc Dilluns 21 de desembre, David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya; i Maria Teresa Siles, directora de l’agència de l’ONCE a Manresa, van lliurar a Marc Aloy, alcalde de Manresa, una imatge enmarcada del Cupó que l’ONCE dedica, el proper diumenge 3 de gener, a Manresa.

  Dilluns 21 de desembre, David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya; i Maria Teresa Siles, directora de l’agència de l’ONCE a Manresa, van lliurar a Marc Aloy, alcalde de Manresa, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedica, el proper diumenge 3 de gener, a Manresa.

  5,5 milions de cupons, pertanyents a la sèrie Gentilicis, il·lustrats amb una fotografia de La Seu darrera del Pont Vell de Manresa, difondran la imatge dels manresans i manresanes.

  Manresa és la capital de la comarca del Bages, a la província de Barcelona. Amb una població de 77.714 habitants (INE 2019), és la ciutat més poblada de Bages i de la Catalunya Central. Es troba a 65 km al nord de la ciutat de Barcelona.

  El Pont Vell és un pont de vuit arcs i mig que creua el riu Cardener a l'entrada sud-oest de Manresa. Els fonaments dels seus arcs centrals tenen els seus orígens al segle XII, tot i que tradicionalment es considerava que el seu origen es podria remuntar a la fi de l'època romana. Es va reconstruir entre 1960 i 1962, guardant el seu perfil i les seves formes anteriors. Juntament amb la basílica de la Seu i el santuari de la Cova de Sant Ignasi, conformen una de les imatges panoràmiques del paisatge manresà.

  Imatge del cupó dedicat als manresans i manresanes, del 3 de gener de 2021.

  Amb la sèrie Gentilicis, l’ONCE fa un recorregut per alguns dels noms més curiosos del país, en una nova sèrie als sortejos de diumenge. Amb aquesta sèrie de cupons, l'ONCE pretén donar visibilitat a un bon nombre de localitats en les que els seus habitants es diuen d'una manera curiosa o singular.

  La sèrie va començar diumenge 1 de novembre i continuarà durant diversos mesos portant per tot el territori aquests gentilicis curiosos que serveixen per descobrir localitats plenes d'història, cultura i bellesa. A Catalunya també formaran part d’aquesta col·lecció els gentilicis de Cervera (Lleida), Olot (Girona)  i de Reus (Tarragona).