Els cerverins i cerverines, en 5,5 milions de cupons

 • Boletín: Nº 57 OCTUBRE 2021

  Temática: Joc El passat 16 d’agost Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, va lliurar a Joan Santacana, alcalde de Cervera, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà, el diumenge 22 d’agost, a Cervera. 5,5 milions de cupons, pertanyents a la sèrie Gentilicis i il·lustrats amb una fotografia de La Plaça Universitat de Cervera, van difondre la imatge dels cerverins i cerverines.

  El passat 16 d’agost  Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, va lliurar a Joan Santacana, alcalde de Cervera, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà, el diumenge 22 d’agost, a Cervera. 5,5 milions de cupons, pertanyents a la sèrie Gentilicis i il·lustrats amb una fotografia de La Plaça Universitat de Cervera, van difondre la imatge dels cerverins i cerverines.

  Cervera és la capital de la comarca de la Segarra. La població censada és de  9.440 habitants. La ciutat es caracteritza per la riquesa del seu patrimoni cultural i monumental. Un total d'onze monuments del municipi estan catalogats com a Bé Cultural d'Interès Nacional  per la Generalitat de Catalunya.

  Amb la sèrie Gentilicis, l’ONCE fa un recorregut per alguns dels noms més curiosos del país, en una nova sèrie als sortejos de diumenge. Amb aquesta sèrie de cupons, l'ONCE pretén donar visibilitat a un bon nombre de localitats en les que els seus habitants es diuen d'una manera curiosa o singular.

  Imatge del cupó del dia 22 d'agisto, dedicat als cerverins i cerverines.

  La sèrie va començar diumenge 1 de novembre de 2020 i continuarà portant per tot el territori aquests gentilicis curiosos que, en moltes ocasions, serveixen per descobrir localitats plenes d'història, cultura i bellesa. A Catalunya han format part d’aquesta col·lecció el gentilici de Manresa (Barcelona), el d’Olot (Girona) i també ho serà el de Reus (Tarragona).