El Passeig Arqueològic de Tarragona llueix al cupó

  • Boletín: Nº 59 DESEMBRE 2021

    Temática: Joc Imatge del cupó del Passeig Arqueològic de Tarragona , ilustrat amb  una part de la muralla romana.

    Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van lliurar a Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni, Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i a Elvira Vidal, tinenta d’alcalde i consellera de Contractació, Capacitats Diverses i Benestar Animal, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà dimarts 30 de novembre al Passeig Arqueològic de Tarragona. 5,5 milions de cupons, amb la llegenda ’20 anys Tarraco. Patrimoni Mundial’, van difondre una imatge d’aquest passeig romà per tot l’Estat.

    Al segle II aC es va dotar Tàrraco d'una gran muralla que delimitava el perímetre urbà. La longitud era d'uns 3.500 m, dels quals actualment se'n conserven 1.100 m, que circumden el nucli antic. Les muralles són la construcció arquitectònica romana més antiga de totes les que es conserven fora d’Itàlia. Entre els segles XVI i XVII es van reforçar amb bastions, la falsa calça  i els fortins exteriors per tal d'adaptar les defenses de Tarragona a l'artilleria. El Passeig Arqueològic circula entre la muralla romana i la falsa calça moderna, entre jardins, poesies romàntiques i explicacions històriques. Destaquen la Torre de l'Arquebisbe, amb reformes medievals notables, i la de Minerva, que conté l'escultura i la inscripció romanes més antigues de la Península Ibèrica.

    Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya van lliurar a Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni, Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i a Elvira Vidal, tinenta d’alcalde i consellera de Contractació, Capacitats Diverses i Benestar Animal, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà dimarts 30 de novembre al Passeig Arqueològic de Tarragona.