El Mercat Setmanal de Tàrrega, al cupó

 • Boletín: Nº 56 AGOST 2021

  Temática: Joc Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega (esquerra) rep el cupó dedicat al Mercat Setmanal de Tàrrega de mans de Marcelino Cid, director de l'agència de l'ONCE a Lleida.

  Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, va lliurar a Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà al Mercat Setmanal, de cada dilluns, de Tàrrega el passat dilluns 12 de juliol. Pertanyent a la sèrie ‘Aquest és el teu mercat’. 5,5 milions de cupons van difondre la imatge d’aquest mercat lleidatà per tot l’Estat. Va ser a la Casa Consistorial de Tàrrega, el passat 7 de juliol.

  “Els mercats, especialment el Setmanal de Tàrrega que té milers de visitants, són entorns canviants i molt vius i agraïm els esforços que fan dia a dia els ajuntaments, els membres de la direcció i els propis paradistes per fer-los més accessibles. I també per minimitzar obstacles i barreres que poden dificultar la compra a persones cegues o amb altres discapacitats”, apuntà Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.  

  Cada dilluns, durant tot el matí, els carrers de l'eix comercial del centre de Tàrrega acullen un centenar de parades amb productes de fruita, verdura, tèxtil, calçat, flors, entre molts altres articles i productes. El mercat s’estén pels carrers d’Agoders, Carme, Torras i Bages, Plaça Major i Plaça del Carme. Aquesta oferta s'uneix a l'atractiu teixit d'establiments comercials de la ciutat. Tàrrega manté el sabor genuí dels mercats de tota la vida duent-se a terme des de l’any 1319.

  Imatge del cupó, amb els zeros, dedicat al Mercat Setmanal de Tàrrega.

  La sèrie ‘Aquest és el teu mercat’, formada per 52 cupons, és un homenatge als mercats municipals; espais emblemàtics de pobles i ciutats, de vegades situats en edificis centenaris, i que són testimonis del dia a dia de la ciutadania, dels seus costums, la seva gastronomia i dels quals també formen part els venedors i venedores de l'ONCE. En aquesta sèrie ja ha participat el Mercat de La Boqueria de Barcelona (11/03/20) i el Mercat del Lleó de Girona (18/01/21) i pròximament també ho farà el Mercat Central de Tarragona.