El Mercat Central de Tarragona llueix al cupó

 • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

  Temática: Joc Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van lliurar a Dídac Nadal, conseller de Comerç i president de l’empresa de Mercats de Tarragona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà al Mercat Central de Tarragona dimarts 15 de març. A l’acte també va assistir Francisca Valverde, venedora de l’ONCE.

  Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van lliurar a Dídac Nadal, conseller de Comerç i president de l’empresa de Mercats de Tarragona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà al Mercat Central de Tarragona  dimarts 15 de març. A l’acte també va assistir Mònica Garcia, directora del Mercat Central i Francisca Valverde, venedora de l’ONCE.

  El cupó pertany a la sèrie ‘Aquest és el teu mercat’. 5,5 milions de cupons van difondre la imatge d’aquest mercat tarragoní per tot l’Estat. “Els mercats, com el Central de Tarragona, que té milers de visitants, són entorns canviants i molt vius. Agraïm els esforços que fan dia a dia els membres de la direcció i els propis paradistes per fer-los més accessibles” apuntà Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya. I Raquel Saavedra, directora d’ONCE Tarragona, afegí que “minimitzar obstacles i barreres ajuda molt a poder fer la compra a persones cegues o amb altres discapacitats”.

  El Mercat Central de Tarragona és un edifici protegit com a bé cultural d'interès local. Just el proper 16 de març celebrà el 5è aniversari de la inauguració del seu nou edifici. Originàriament, va ser inaugurat el 19 de desembre de 1915 a una zona despoblada de la ciutat amb l'objectiu de resoldre el problema de la dispersió dels mercats. El projecte es va encarregar a l'arquitecte Josep Maria Pujol, qui va realçar els arcs de mig punt i finestrals que dominen la totalitat de la façana de l'edifici. Està ubicat a la Plaça Corsini, s/n i compta amb una quarantena de parades d’alimentació i productes frescos. 

  Imatge del cupó del 15 de març dedicat alMercat Central de Tarrragona.

  La sèrie ‘Aquest és el teu mercat’, formada per 52 cupons, és un homenatge als mercats municipals; espais emblemàtics de pobles i ciutats, de vegades situats en edificis centenaris, i que són testimonis del dia a dia de la ciutadania, dels seus costums, la seva gastronomia i dels quals també formen part els venedors i venedores de l'ONCE. En aquesta sèrie han participat el Mercat de La Boqueria a Barcelona (11/03/20), el Mercat del Lleó a Girona (18/01/21) i el Mercat Setmanal de Tàrrega a Lleida (12/07/21).