El cupó d'ONCE commemora els 75 anys de Càritas

 • Boletín: Nº 69 NOVEMBRE 2022

  Temática: Joc Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE Catalunya, va lliurar una làmina emmarcada amb aquest cupó a Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, un cupó en el qual es podia llegir el lema '75 anys d'amor pels altres'.

  Els cinc milions de cupons de l'ONCE de diumenge 23 d'octubre van portar com a motiu el 75 aniversari de Càritas, una institució caritativa i social de l'Església que, igual que l'ONCE, vetlla per les persones més vulnerables. Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE Catalunya, va lliurar una làmina emmarcada amb aquest cupó a Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, un cupó en el qual es podia llegir el lema '75 anys d'amor pels altres'. "És un honor que les nostres institucions estiguin agermanades en el cupó i en un camí comú d'ajuda i entrega a les persones que més ho necessiten. El nostre reconeixement i l'enhorabona a Càritas", va assegurar Botí.

  Càritas va ser instituïda l'any 1947 per la Conferència Episcopal Espanyola a fi de portar endavant l'acció caritativa i social de l'Església. A través del seu treball en el camp de l'acció social, l'economia solidària, la incidència política i la recerca sociològica, Càritas ha aconseguit acompanyar i millorar l'autonomia de moltíssimes persones afectades per l'exclusió i la falta de recursos.
  Tota aquesta tasca ha estat possible gràcies a les 73.661 persones voluntàries que formen el pilar bàsic de l'acció de Càritas, secundades per 5.408 persones contractades.

  Durant l'any 2021, les 70 Càritas diocesanes, repartides en més de 5.402 parròquies, van  invertir 403 milions d'euros i prop de 2,62 milions de persones s'han beneficiat dels diferents programes que Càritas ha portat endavant dins i fora de l'Estat.

  El 69% dels seus fons procedeixen de donants particulars, empreses i institucions, mentre que el 31 % restant són subvencions de l'administració pública tant en el àmbit municipal, estatal  o europeu.

  Amb l'objectiu de millorar l'autonomia de les persones en situació de vulnerabilitat, Càritas ha centrat gran part dels seus esforços en l'economia solidària. Això li ha permès convertir-se, en l'última dècada, en la promotora més gran d'empreses d'inserció d'Espanya amb 2.225 llocs de treball i 252 línies de negoci. L'any 2018, Càritas va crear Moda-Re, un projecte tèxtil confederal que s'ha transformat en l'operador més gran en la recollida i reciclatge de roba usada a Espanya i un dels principals de tot el sud d'Europa. L'any 2021, va aconseguir 1.136 llocs de treball, dels quals més de la meitat estan ocupats per dones, mentre que el 48% es reserven a persones en situació o risc d'exclusió social.