El cupó dona ‘like’ al Dia Mundial de Salut Mental i difon la labor del Real Patronat sobre Discapacitat

 • Boletín: Nº 69 NOVEMBRE 2022

  Temática: Joc Cupó del Dia Mundial de la Salut Mental

  El Dia Mundial de la Salut Mental va ser el motiu del cupó de l'ONCE del dilluns 10 d'octubre. Jose Luis Martínez Donoso, director general de Fundació ONCE, Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE, Nel González, president de la Confederació Salut Mental i Carolina Darias, ministra de Sanitat, van presentar aquest cupó que anima a donar un like a la Salut Mental, ‘Pel dret a créixer en benestar’.

  El Dia Mundial de la Salut Mental té lloc el 10 d'octubre i és una iniciativa de la Federació Mundial de la Salut Mental (WFMH, en les seves sigles en anglès) que se celebra en més de 100 països.
  Confederació  de Salut Mental  és una entitat sense ànim de lucre i d'interès social que va sorgir en 1983. Integra a 18 federacions autonòmiques i associacions uniprovincials, que agrupen més de 300 associacions i sumen més de 47.000 socis en tot el territori estatal.

  Ofereix a la societat una visió positiva, que s'acosta més al concepte de ‘salut mental’ i s'allunya del de ‘malaltia mental’. La seva missió és millorar l'adopció de mesures que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn mental i la de les seves famílies, defensar els seus drets i representar al moviment associatiu creat entorn de la salut mental. Cerca assegurar el dret d'una atenció de qualitat i individualitzada a totes les persones amb trastorn mental en l'àmbit comunitari, la igualtat d'oportunitats per a aquest col·lectiu, així com la promoció de la salut mental en la població.

  El Real Patronat sobre Discapacitat protagonitzà el cupó de l'ONCE del dimecres, 5 d'octubre. Jesús Martín Blanco, director del Real Patronat sobre Discapacitat, i Miguel Carballeda i Alberto Durán, president i vicepresident, respectivament, del Grup Social ONCE, van presentar el cupó que inclou el lema ‘Generem coneixement i oportunitats per a la inclusió de les persones amb discapacitat’.

  El cupó de l'ONCE difon la labor del Real Patronat sobre Discapacitat

  El Real Patronat sobre Discapacitat protagonitzà el cupó de l'ONCE del dimecres, 5 d'octubre. Jesús Martín Blanco, director del Real Patronat sobre Discapacitat, i Miguel Carballeda i Alberto Durán, president i vicepresident, respectivament, del Grup Social ONCE, van presentar el cupó que inclou el lema ‘Generem coneixement i oportunitats per a la inclusió de les persones amb discapacitat’. Carballeda va  assenyalar que aquest cupó és “símbol del compromís de l'ONCE amb les persones amb discapacitat”. “Ens sentim orgullosos del treball que es fa en el Real Patronado, que ara serà difós pels nostres sentinelles de la il·lusió”, va concloure.

  El Real Patronat sobre Discapacitat, adscrit al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, té com a fi vetllar per l'accés i gaudi de drets humans de les persones amb discapacitat, així com el suport a les seves famílies a través de la generació de coneixement, l'impuls de programes d'inclusió i d'accessibilitat universal i l'assessorament i defensa dels drets de les persones amb discapacitat. Centra també la seva acció en la protecció i promoció de dones i menors amb discapacitat.

  Aquesta tasca s'emmarca sota els mandats de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social.