El cupó del 17 de juliol, dedicat a Esparreguera

 • Boletín: Nº 11 AGOST 2017

  Temática: Joc Esparreguera protagonitza el cupó de l’ONCE de dilluns 17 de juliol, pertanyent a la sèrie ‘Mi pueblo’, dedicada a localitats amb noms singulars. Cinc milions i mig de cupons difondran aquesta localitat catalana. El cupó es va presentar el 6 de juliol en un acte a l’Ajuntament d’Esparreguera que ha comptat amb la presència d’Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera i de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya.

  Esparreguera va ser el protagonista del cupó de l’ONCE de dilluns 17 de juliol, pertanyent a la sèrie ‘Mi pueblo’, dedicada a localitats amb noms singulars. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquesta localitat catalana. El cupó es va presentar el 6 de juliol en un acte a l’Ajuntament d’Esparreguera que va comptar amb la presència d’Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera i de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya.

  L’ONCE a Esparreguera presta serveis personalitzats a un total de 28 persones cegues o amb discapacitat visual greu gràcies a la inversió solidària que milers de ciutadans realitzen cada dia amb la compra dels productes de joc de l’Organització als 20.000 venedors que l’ONCE té a tot l’Estat, entre ells els sis d’Esparreguera. Els Serveis Socials per a persones cegues i amb discapacitat visual són la màxima prioritat de la institució per atendre als afiliats i afiliades d’Esparreguera per aconseguir la plena integració educativa, social i laboral i la màxima autonomia personal.

  Cinc milions i mig de cupons difondran aquesta localitat catalana.

  Aquesta solidaritat és tornada per l’ONCE a la societat en forma de serveis especialitzats per a persones amb ceguesa o amb discapacitat visual greu.  Així a Esparreguera són  28 persones cegues que reben atenció personalitzada en serveis i prestacions assistencials, autonomia personal, benestar social, afiliació, tecnologia adaptada a persones cegues; accions culturals i esportives, subministrament informàtic de llibres de text, la col•laboració per a la detecció precoç dels nadons amb discapacitat visual greu, assessorament en accessibilitat, audiodescripció...

  L’ONCE atén a Esparreguera una persona sordcega

  L’ONCE atén a Esparreguera una persona sordcega a traves de la Fundació ONCE per a l'Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS) a fi de procurar la seva integració sociolaboral i afavorir el seu desenvolupament humà i intel•lectual. I també a Esparreguera  hi ha una persona usuària de gos pigall, cedit i ensinistrat per la Fundació ONCE del Perro Guía (FOPG).

  Esparreguera està situada a la província de Barcelona, al nord de la comarca del Baix Llobregat. Limita a l’est amb la població d’Olesa de Montserrat a través del riu Llobregat, amb Abrera pel sud, amb Collbató i Monistrol de Montserrat al nord, i amb Hostalets de Pierola per l'oest. Pel nord també limita amb el massís de Montserrat. Entre els monuments més destacats es troben l'Ermita del Puig o Església de Santa Maria del Puig, la Colònia Sedó, l’Església de Santa Eulàlia, La Puda (antic balneari) o Can Comelles (masia construïda al 1470). Esparreguera és coneguda per la seva tradició teatral i la seva ceràmica. La Passió d'Esparreguera representa la vida de Jesús. La representació la fa la gent del poble de manera voluntària.

  Agència de Molins de Rei

  El municipi pertany administrativament a l’agència de l’ONCE a Molins de Rei, que amb la seva zona d’influència presta serveis personalitzats a 351 afiliats i compta amb 106 agents venedors dels productes de l’Organització.