El Cupó de l'ONCE celebra el Dia del Mediterrani

 • Boletín: Nº. 70 DESEMBRE 2022

  Temática: Joc Alberto Durán, vicepresident primer del Grup Social ONCE i John Paul Grech, secretari general adjunt de la Unió pel Mediterrani (UpM), amb el cupó del Dia del Mediterráneo.

  El cupó de l'ONCE de dissabte 26 de novembre va estar dedicat al Dia del Mediterrani, que se celebrà el dia 28. Cinc milions i mig de cupons van difondre la importància del Mediterrani als països que banyen les seves aigües.

  Alberto Durán, vicepresident primer del Grup Social ONCE; Javier Güemes, director de Relacions Internacionals del Grup Social ONCE; Àngel Ávila Rodríguez, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya,  van presentar  el cupó en un acte celebrat a la seu de l’ONCE Catalunya, on el Grup Social ONCE i els màxims dirigents de la Unió pel Mediterrani (UpM) van signar un acord de col·laboració per a avançar en el reconeixement i l'aplicació dels drets de les persones amb discapacitat, especialment dels joves i de les dones, en matèria d'accessibilitat, ocupació, protecció social i igualtat de gènere a la regió euro-mediterrània.

  La delegació de la Unió pel Mediterrani (UpM) va estar encapçalada per: John Paul Grech, secretari general adjunt i Anna Dorangricchia, gerent de Projectes.

  Foto de familia

  Al novembre de 2020, els 42 Estats membres de la Unió pel Mediterrani van declarar, oficialment, el 28 de novembre com el Dia del Mediterrani, que se celebra cada any, fent una crida a tota la comunitat mediterrània i a tots aquells que s'identifiquen amb el Mediterrani a celebrar l'herència mil·lenària on es troben humanisme, coneixement i diàleg cultural. El Mediterrani és ric per la seva història, pels seus recursos naturals i pels pobles que l’envolten.

  La data del 28 de novembre deriva de la celebració, aquest dia de 1995, de la primera Conferència Euro-Mediterrània, a la qual assisteixen els ministres d'Afers exteriors de la Unió Europea i de 12 països del Sud i l'Est del Mediterrani. Té lloc a Barcelona i se signa un acord per a posar en marxa el Procés d'Associació Euro Mediterrània.
  El Procés de Barcelona neix per a convertir la regió mediterrània en un espai comú de pau, estabilitat, seguretat i progrés socioeconòmic i de diàleg entre els pobles. El Dia del Mediterrani és un valuós recordatori d'aquest compromís, per a continuar avançant junts.

  La regió mediterrània, que alberga a més de 480 milions de persones en tres continents i 46.000 quilòmetres de costa, ofereix una riquesa de diversitat humana i natural única en el món. Les seves cultures porten segles intercanviant idees, productes i aprenentatge a través d'aquest mar en comú.

  La campanya 2022 se centra en ‘El Mediterrani, un viatge a través dels sentits’, amb la qual es pretén celebrar la música i el menjar que, immediatament, poden evocar bons records de la regió, o l'ombra d'una olivera o la contemplació de qualsevol dels molts paisatges únics en un moment de pau i connexió amb la natura.

  La conca mediterrània s'estén al llarg de més de dos milions de quilòmetres quadrats, i és el segon major punt de biodiversitat del món. La mar Mediterrània alberga el 18% de la flora marina mundial, i el 28% de les espècies són endèmiques.