El cupó amb el 'Dia Mundial de la Salut Mental'

 • Boletín: Nº 35 NOVEMBRE 2019

  Temática: Joc El Dia Mundial de la Salut Mental va ser el motiu del cupó de l'ONCE de dimecres 9 d'octubre. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquest dia, que es celebrà el 10 d'octubre. Alberto Durán, vicepresident primer de Coordinació Institucional, Solidaritat i Relacions Externes de l'ONCE, va lliurar a Nel A. González, president de Confederació Salut Mental, una làmina emmarcada amb aquest cupó.

  El Dia Mundial de la Salut Mental va ser el motiu del cupó de l'ONCE de dimecres 9 d'octubre. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquest dia, que es celebrà el 10 d'octubre. Alberto Durán, vicepresident primer de Coordinació Institucional, Solidaritat i Relacions Externes de l'ONCE, va lliurar a Nel A. González, president de Confederació Salut Mental, una làmina emmarcada amb aquest cupó.

  El Dia Mundial de la Salut Mental se celebra cada 10 d'octubre. És una iniciativa de la Federació Mundial de la Salut Mental, que es commemora en més de 100 països. En aquesta edició, el lema seleccionat és 'Connect@ con la vida' -frase que apareix en el cupó-, i que va ser elegida per més de 2.000 persones que van participar en el procés online d'elecció de l'eslògan que la Confederació Salut Mental Espanya (CSME) va posar en marxa del 9 al 23 d'abril. La temàtica d'enguany es centrà en la prevenció del suïcidi.

  Per CSME, la prevenció del suïcidi és un tema de vital importància que ha de ser tractat de manera integral com més aviat millor. Segons l'Organització Mundial de la Salut, més de 800.000 persones es suïciden a l'any en el món. A Espanya, el nombre de persones que moren cada dia per aquesta causa és de 10, una xifra que duplica la dels accidents de trànsit.

  La Confederació Salut Mental Espanya neix el 1983. Integra a 19 federacions autonòmiques i associacions uniprovincials, que agrupen a més de 300 associacions, sumant més de 47.000 socis i sòcies en tot el territori estatal, ofereix a la societat una visió positiva, que s'acosta més al concepte de salut mental i s'allunya del de malaltia mental.

  La seva missió és millorar l'adopció de totes les mesures que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn mental i la de les seves famílies, defensar els seus drets i representar el moviment associatiu creat al voltant de la salut mental. I com a principals objectius, busca assegurar el dret d'una atenció de qualitat i individualitzada a totes les persones amb trastorn mental; així com la igualtat d'oportunitats per a elles, i la promoció de la salut mental en la població.

  Segons l'Estratègia en Salut Mental del Sistema Nacional de Salut, es calcula que entre el 2,5 i el 3% de la població a Espanya, al voltant d'un milió de persones, té un problema de salut mental greu com l'esquizofrènia o el trastorn bipolar. I prop de 9 milions (un 15%) presenten en algun moment de la seva vida un problema de salut mental com l'ansietat o la depressió.

  Tenir un problema de salut mental no impedeix tenir una vida plena, aconseguir una feina, formar una família, o gaudir de qualsevol aspecte de la vida. Per a més informació: https://consaludmental.org