El cinquè aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en el cupó de l’ONCE

 • Boletín: Nº 46 OCTUBRE 2020

  Temática: Joc Gabriel Castañares y Alberto Durán posan junto a la imagen del cupón

  El cinquè aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) protagonitzà el cupó de l'ONCE de dijous, 24 de setembre. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquesta iniciativa impulsada per les Nacions Unides.

  Alberto Durán, vicepresident del Grup Social ONCE, va lliurar una reproducció del cupó en una làmina emmarcada a Gabriel Castañares, director general de Polítiques Palanca per al Compliment de l'Agenda 2030.

  El Grup Social ONCE compta amb instruments claus d'acció que, a hores d'ara, s'alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, especialment els números 4 (inclusió educativa), número 5 (igualtat de gènere) i números 10 i 11 (reducció de desigualtats i ciutats i comunitats sostenibles).

  Sense oblidar, cada vegada més, la necessitat de tenir cura del planeta i lligar-se als Objectius 7, 12 i 13 (energia sostenible; consum responsable; acció pel planeta); o els números 8 i 9 (treball de qualitat, creixement econòmic i innovació).

  Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (2015-2030) són una iniciativa impulsada per les Nacions Unides. Són 17 objectius:

   Objectiu 1: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot el món.
   Objectiu 2: Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l'agricultura sostenible.
   Objectiu 3: Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats.
   Objectiu 4: Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tothom.
   Objectiu 5: Aconseguir la igualtat entre els gèneres i donar poder a totes les dones i les nenes.
   Objectiu 6: Garantir la disponibilitat d'aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a tothom.
   Objectiu 7: Garantir l'accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tothom.
   Objectiu 8: Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball decent per a tothom.
   Objectiu 9: Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.
   Objectiu 10: Reduir la desigualtat en i entre els països.
   Objectiu 11: Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, assegurances, resilients i sostenibles.
   Objectiu 12: Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.
   Objectiu 13: Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.
   Objectiu 14: Conservar i utilitzar en forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible.
   Objectiu 15: Protegir, restablir i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de forma sostenible, lluitar contra la desertificació, aturar i invertir la degradació de les terres i posar fre a la pèrdua de la diversitat biològica.
   Objectiu 16: Promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar l'accés a la justícia per a tothom i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.
   Objectiu 17: Enfortir els mitjans d'execució i revitalitzar l'Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible.