Cupó 'confinat' del Cap de Creus

 • Boletín: Nº 43 JULIOL 2020

  Temática: Joc Cupó confinat del 4 de juny, dedicat al Cap de Creus.

  L'ONCE arrencà el mes de juny dedicant 22 milions de cupons a la Setmana del Medi Ambien,t que estava previst celebrar-se aquests dies. Tot i la Covid-19, els cupons de l'Organització van fer un clam a favor de la conservació de la Natura.

  Un d'aquests cupons, il·lustrat amb una fotografia d'una gorgònia vermella envoltada de peixos en les cristal·lines aigües del Cap de Creus, va ser el corresponent a dijous 4 de juny, que incloïa la frase "Els oceans són fonamentals per a la nostra vida", i amb el qual es va tancar la sèrie.

  Aquests cupons són fruit d'un conveni de col·laboració entre l'ONCE i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, per fer una crida al  respecte i a l'activisme ciutadà en favor de la cura del planeta.

  El cupó de dilluns, 1 de juny, incloïa la frase "Energia neta per a un planeta sa", i estava il·lustrat amb una fotografia de panells solars. Dimarts, 2 de juny, l'aigua va protagonitzar el cupó amb la frase "L'aigua és un patrimoni que cal protegir" i la imatge de la Reserva Natural Gola Iruelas, a Àvila. "Espanya és rica en naturalesa i és la nostra responsabilitat conservar-la". Van ser les paraules impreses en el cupó de dimecres, 3 de juny, que estava il·lustrat amb una fotografia d'un linx ibèric, una de les joies de la fauna espanyola.

  El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra cada 5 de juny, des de 1974, després de ser establert per l'ONU en la seva resolució del 15 de desembre de 1972. D'aquesta manera, les Nacions Unides sensibilitza la població sobre temes ambientals, intensificant l'atenció i l'acció política. Els objectius són, entre altres, motivar les persones perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament equitatiu; i fomentar la cooperació perquè el medi ambient sigui sostenible, perquè totes les nacions i persones gaudeixin d'un futur més pròsper i segur.