'2020 Any Internacional d'Infermeres i Llevadores’ llueix al cupó en homenatge a la seva tasca

 • Boletín: Nº 46 OCTUBRE 2020

  Temática: Joc El director general de l'ONCE, Ángel Sánchez, el president del Consell General d'Infermeria, Florentino Pérez, i Pilar Fernández, vicepresidenta de la institució infermera, van presentar aquest cupó amb el que l'Organització ret homenatge a les més de 316.000 infermeres i infermers.

  L'ONCE va difondre en el cupó de dimecres, 16 de setembre, la celebració de ‘2020 Any Internacional d'Infermeres i Llevadores’. Cinc milions i mig de cupons van homenatjar aquests professionals de la salut i la sanitat, que han tingut un paper clau i segueixen tenint-lo durant la pandèmia.

  El director general de l'ONCE, Ángel Sánchez, el president del Consell General d'Infermeria, Florentino Pérez, i Pilar Fernández, vicepresidenta de la institució infermera, van presentar aquest cupó amb el que l'Organització ret homenatge a les més de 316.000 infermeres i infermers -en representació de tot el sector sanitari- que sempre estan en primera línia, com ho han demostrat en la lluita contra la Covid-19, acompanyant, ajudant i sent el nexe d'unió entre els pacients i els seus familiars durant aquests durs moments.

  “Per a nosaltres, com a professionals més propers als pacients durant la pandèmia i també abans d'ella, és un grandíssim orgull que una institució com l'ONCE hagi volgut homenatjar d'aquesta manera l'Any Internacional de les Infermeres i Llevadores. El destí ha fet que aquest any internacional coincideixi amb un dels períodes més complicats per a tots els professionals sanitaris, però també ens ha posat en primera línia. Hem donat tot el que som capaços i és una satisfacció enorme tenir aquests reconeixements. Tot i així, cal recordar a la població que això no ha acabat i hem de seguir complint les mesures. Mascareta, distància física i higiene de mans han de ser tres pilars fonamentals en el nostre dia a dia”, va afirmar Pérez.

  Ángel Sánchez va indicar que “per a nosaltres és un honor dedicar el nostre millor paper, el cupó i la seva imatge, a honrar l'esforç, la dedicació, l'afecte i la professionalitat amb què infermeres i infermers ens tracten cada dia i que han demostrat sempre, i més encara en aquests moments. Ens sentim bé sabent que esteu aquí”.

  L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar 2020 com a Any Internacional d'Infermeres i Llevadores i, posteriorment, amb l'arribada de la pandèmia, es va acordar estendre aquest any internacional fins a mitjans de 2021. És la primera vegada que tots els països s'uneixen per homenatjar i donar suport a la tasca que realitzen aquestes professionals de la Sanitat, amb el seu treball diari i amb la seva feina en tasques d'investigació.

  La pròpia OMS ha destacat que sense infermeres i llevadores no s'aconseguiran els Objectius de Desenvolupament Sostenible ni una cobertura sanitària universal. A més, s'estima que per aconseguir aquesta cobertura en el món es necessita que el personal d'infermeria i d'obstetrícia augmenti en 9 milions.

  Al món, el 70% de el personal sanitari està integrat per dones. Els professionals d'infermeria constitueixen una proporció considerable d'aquesta xifra i, a més, les llevadores podrien evitar més del 80% de totes les morts maternes, prenatals i neonatals.

  Amb ‘2020 Any Internacional d'Infermeres i Llevadores’ es busca posar en valor la feina de la professió i aconseguir que totes aquestes persones puguin treballar en entorns on estiguin fora de perill, gaudeixin del respecte dels metges i altres col·legues del sector de la salut, tinguin accés a serveis d'atenció sanitària que funcionin degudament, i que la seva tasca estigui integrada amb la dels altres professionals de l'atenció de salut.