Certificat AENOR per ILUNION Bugaderia enfront de la Covid-19 i un altre de qualitat microbiològica

 • Boletín: Nº 43 JULIOL 2020

  Temática: Ilunion ILUNION Bugaderia i Serveis a l'Hostaleria ha obtingut el certificat AENOR enfront del COVID-19.

  ILUNION Bugaderia i Serveis a l'Hostaleria ha obtingut el certificat AENOR enfront de la Covid-19 i el de qualitat microbiològica sobre la base de l'UNE-EN 14.065. D'aquesta manera, la companyia líder del sector a Espanya continua treballant per la millora contínua de la qualitat higiènica en les seves plantes i per la seguretat dels seus treballadors amb els estàndards de qualitat més exigents.

  La certificació UNE-EN 14.065 ha suposat per ILUNION Bugaderia la implantació en totes les seves plantes d'un sistema de gestió de qualitat i seguretat microbiològica, basat en l'anàlisi dels punts crítics de control del procés de rentat i en l'establiment d'un rigorós pla d'autocontrol i mostreig.

  Aquest sistema de gestió, ofereix als clients de la companyia un producte amb unes garanties d'higiene i seguretat, "que són i seran una referència en el nostre sector i que han estat evidenciats per tercers", com va assenyalar Cristóbal Cuevas, director general d'ILUNION Bugaderia i Serveis a l'Hostaleria.

  En paral·lel, AENOR ha verificat i certificat els protocols d'actuació que ILUNION Bugaderia ha adoptat en les seves plantes, per tal de realitzar una adequada gestió dels riscos derivats de la Covid-19 i per garantir la seguretat de treballadors i clients amb els més exigents estàndards de qualitat. I és la primera del sector a aconseguir-ho.

  El certificat d'AENOR és un aval extern sobre l'efectivitat de les mesures que aplica ILUNION Bugaderia i de forma paral·lela, recolza que aquestes iniciatives compleixen i superen les recomanacions i requisits de les diferents autoritats sanitàries, emesos per organismes nacionals i internacionals en matèria de prevenció i higiene sobre la Covid-19. Exemple d'això, és el reforç extraordinari per garantir l'estoc d'EPIS homologats per a la seva plantilla, la col·locació de pantalles de separació de llocs de treball en un entorn industrial o els estrictes protocols per a la desinfecció de les zones més vulnerables.
  Es tracta d'una certificació perfectament integrada amb altres sistemes de gestió, que estan relacionats amb Prevenció i Salut Laboral i amb la Gestió de la Continuïtat de Negoci.

  A més, ILUNION Bugaderia i Serveis a l'Hostaleria és la primera cadena de bugaderia industrial a Espanya i una de les primeres del món que aconsegueix l'EFQM 500+, la màxima puntuació del Segell d'Excel·lència Europea, que atorga al nostre país el Club d'Excel·lència en Gestió (CEG) i que ha certificat Bureau Veritas.

  Sobre ILUNION Bugaderia
  ILUNION Bugaderia i Serveis a l'Hostaleria compta amb un total de 45 plantes de bugaderia industrial repartides per tot el territori nacional (43) i dos a Colòmbia (Medellín i Bogotà). Manté una plantilla de més de 5.500 professionals, dels quals, el 83% són persones amb discapacitat. En les seves plantes es processa una mitjana de 750.000 quilos de roba diaris.