Últims dies per participar al Concurs Escolar ONCE

 • Boletín: Nº 61 FEBRER 2022

  Temática: Grup Social ONCE Estudiants afiliats a l'ONCE.

  El Grup Social ONCE convida en l’edició d’enguany a estudiants, pares i docents de tots els centres educatius a treballar per la inclusió i la igualtat dins del seu entorn més proper en els àmbits de l'oci, l'educació, l'ocupació o l'accessibilitat universal.

  La participació dels estudiants i docents es realitzarà per aules completes (una feina-una aula). Els de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) hauran de fer un cartell que reivindiqui les pautes per a fomentar la inclusió i la igualtat dins del seu entorn. Per la seva banda, els de Secundària, Batxillerat i FP (categories C i D) hauran de dissenyar una peça audiovisual de 60 segons com a màxim en la que transmetin idees de com fomentar la inclusió i la igualtat en el lleure, l'educació, l'ocupació o l'accessibilitat universal. Tots ells tenen fins el proper divendres 4 de febrer de 2022 per participar al Concurs.

  A més, per primera vegada, s'ha creat una categoria (Categoria F) per impulsar la participació de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) que han de presentar un projecte que promogui la inclusió en el centre escolar i que inclogui tot l'alumnat en un dels 4 territoris: oci, educació, ocupació i accessibilitat universal. Els AMPA tenen de termini per presentar els seus treballs fins el proper 31 de març de 2022.

  En la història d'aquest concurs escolar, cada curs més de 2.000 professors i 150.000 estudiants treballen a l'aula sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper i que han treballat temes com: l'esbarjo inclusiu, el respecte a la diferència, la inclusió en l'esport, els mitjans de comunicació i transport accessibles, etc ...

  El jurat valorarà de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat així com aquells projectes que transcendeixin els límits de l'aula i busquin involucrar altres persones del seu entorn (companys d'altres aules, veïns, famílies, administració ...).

  La pàgina web  http://www.concursoescolaronce.es/ 
  Twitter             @ConcursoONCE
  YouTube          http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
  Instagram         https://www.instagram.com/concursoonce/