L'ONCE impulsa una nova fundació per atendre a persones amb baixa visió

 • Boletín: Nº 69 NOVEMBRE 2022

  Temática: Grup Social ONCE Un tècnin de rehabilitació d'ONCE explica com es veu amb unes ulleres de simulació a un grup de tres persones que les proven.

  La vicepresidenta de Serveis Socials i Participació del Grup Social ONCE, Imelda Fernández, va anunciar el pasat 13 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Visió, que l'Organització impulsarà una nova fundació per a atendre persones amb baixa visió, amb pèrdues molt greus de capacitat visual, que, no obstant això, no arribin a complir els paràmetres d'afiliació a l'ONCE.

  Durant l’acte es va parlar de recerca i de millorar la realitat de les persones cegues o afectades greument per problemes oftalmològics, com el glaucoma, patologia que condueix a una reducció molt severa de la visió.

  La vicepresidenta de Serveis Socials i Participació del Grup Social ONCE, va explicar que l’ONCE, coneixedora de la realitat d'aquestes persones que no compleixen els requisits d'afiliació a l'Organització, però que estan severament afectades, impulsarà una nova fundació, en el disseny de la qual ja s'està començant a treballar.

  Entorn de 60 milions de persones a tot el món i prop d'un milió a l’Estat es veuen afectades pel glaucoma, una malaltia que se situa en el nervi òptic, responsable d'aportar informació al cervell, i es converteix, així, en la primera causa de ceguesa irreversible en el món.

  3.000 persones cegues cada any
  Imelda Fernández també va destacar que aquesta iniciativa se suma a la labor de l'ONCE amb les persones cegues o amb discapacitat visual greu. “Cada any s'acosten a nosaltres més de 3.000 persones que perden total o gairebé totalment la visió i creem, per a elles, noves oportunitats de vida”.

  L'ONCE tractarà d'estendre els coneixements que té d'aquesta realitat de les persones cegues, des del suport psicosocial fins a la tècniques i tàctiques per a aprofitar la resta visual, amb la nova fundació.