L’ONCE Catalunya lliura els premis als guanyadors de Catalunya del seu 34 Concurs Escolar

 • Boletín: Nº 20 JUNY 2018

  Temática: Grup Social ONCE El Col•legi Sant Rafael (La Selva del Camp - Tarragona) ha estat guanyadora autonòmica de Catalunya de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

  Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, vicepresident del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona van lliurar els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació, juntament amb Mercè Esteve, subdirectora general d’Ordenació i Atenció a la Diversitat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que va presidir l’acte. El lliurament va ser molt emotiu i va omplir la Sala de Conferències de gom a gom, dijous 23 de maig.

  Alumnes de la escola Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) han estat guanyadors provincials de Barcelona de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

  Dominiques de l'Ensenyament.

  El Col•legi Sant Rafael (La Selva del Camp - Tarragona) ha estat guanyador autonòmic de Catalunya de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

  Per la seva banda, l’Escola Guillem de Balsareny (Balsareny - Barcelona) ha estat guanyadora provincial de Barcelona i autonòmica de Catalunya a la categoria B, 5è i 6è de Primària.

  Per la seva banda, l’Escola Guillem de Balsareny (Balsareny - Barcelona) ha estat guanyadora provincial de Barcelona i autonòmica de Catalunya a la categoria B, 5è i 6è de Primària.

  També han estat guanyadors provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya els alumnes de l’Institut La Guineueta (Barcelona) que participaven a la categoria C, (ESO i FP Bàsica).

  També han estat guanyadors provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya els alumnes de l’Institut La Guineueta (Barcelona) que participaven a la categoria C, (ESO i FP Bàsica).

  A Catalunya han participat al Concurs de l’ONCE i la seva Fundació 17.231 estudiants de 250 centres educatius, sota la coordinació de 354 professors i professores.

  A tot l’Estat han participat en aquesta edició 140.268 alumnes de 2.301 centres educatius, sota la coordinació de 3.159 professionals de l’educació.

  Sota el lema "Reinventem junts una escola per a tothom", el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per treballar sobre aspectes tan rellevants com l'educació emocional, les intel•ligències múltiples, l'ús de les noves tecnologies, el redisseny de l’espai escolar o la diversitat a l'aula. D'aquesta manera, han estat els propis escolars i docents els que han realitzat diferents propostes per fer una escola per a tothom.

  Cada aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els estudiants de Primària i Educació Especial han realitzat un cartell que reivindica una escola per a tothom, acompanyat d'una audiodescripció, mentre que els alumnes de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual(d'un minut de durada on es mostra com hauria de ser una escola inclusiva.

  Per a la seva composició, els alumnes han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d’Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja d'opcions anteriors. A més, els escolars han pogut utilitzar tècniques com el collage (amb l’ús de cola i tisores) i programes d’ordinador de tractament d' imatges.

  Els guanyadors absoluts d’aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid al campus “Reinventa l’escola”.

  El jurat de Catalunya ha estat format per: Rebeca García, Cap del Departament de Coordinació i Recursos Humans i Generals de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, vicepresident 1er del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Meritxell Caralt, secretària tècnica del COCARMI; Lourdes Caseny, tècnica del Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió, adscrita al Departament d’Ensenyament; Teresa A. Sabariego, Tècnica de material tiflotècnic, adscrita al CRE ONCE Barcelona; Rosa Pàmies, Mestra especialista de plàstica, del CREDV/CRE ONCE Barcelona, adscrita al Departament d’Ensenyament i Àngels Castro, periodista del Departament Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

  En aquest enllaç podeu veure tots el guanyadors del Concurs a Catalunya