L’ONCE Catalunya celebra Santa Llúcia

 • Boletín: Nº 60 GENER 2022

  Temática: Grup Social ONCE Celebració de Santa Llúcia Reus.

  L’ONCE va viure dissabte 11 de desembre, amb la màxima seguretat i precaució,  la celebració de Santa Llúcia, patrona de les persones cegues. Ho va fer amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya (Badalona, Barcelona, Blanes, El Prat de Llobregat, Figueres, Girona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Reus, Sabadell, Tarragona ,Terrassa, Vic i Vilanova i la Geltrú.

  La celebració de Santa Llúcia és un punt de trobada entre la gran família de l'ONCE Catalunya i la societat catalana. Una manera d'agrair la gran generositat que milers de ciutadans ens demostren dia a dia amb la compra dels productes de joc de l’Organització, que permet dur a terme la tasca social de l’ONCE i la que presta a la resta del món de la discapacitat. Un homenatge als nostres venedors i venedores que, amb sol o pluja, vent o fred, posen sempre un somriure i reparteixen il·lusió pels carrers i places de les terres catalanes. Són els que porten sort i fortuna a moltes famílies que ara la necessiten més que mai. Un clam, tots plegats, a la solidaritat, l'esforç i la superació.

  Foto de família a la celebració de Santa Llúcia a Barcelona, amb Anna Figueras, secretària d’Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya, i va comptar amb la participació de Jordi Tudela, gerent de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat; d’Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya, de David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, Antonio Guillén i Francina Alsina, i Manel Eiximeno, director del CRE.

  Cada centre ONCE de Catalunya va retre un homenatge al millor venedor de l’any 2021: 

  Isabel Carmona Marín - Badalona
  Antonio María Barjollo Mateos - Barcelona
  Estrella Suárez Martínez - Blanes
  José Manuel de Dios Ruíz - El Prat
  María Dolores Romero García - Figueres
  Eva Núñez Torres - Girona
  Salvador Rubio Espejo - Granollers
  Maria Del Carmen Gómez Alhaja - L’Hospitalet de Llobregat
  José Masana Guasch - Lleida
  Maria Sandra Durán Couto - Manresa
  Domingo Ballesteros Mascuñán - Mataró
  Juan José Ortiz Martínez - Molins de Rei
  Manuel Lopera Chernichero - Reus
  Jaime Lozano Gómez - Sabadell
  María Luisa Casut Alcoverro - Tarragona
  María Isabel Cabello Suárez - Terrassa
  Maria Carme Gilabert Victori - Vic
  María Elena Leiva Sánchez- Vilanova i La Geltrú

  Antonio María Barjollo Mateos, millor venedor ONCE a Barcelona, amb David Bernardo, esquerra i Enric Botí, a la celebració de Santa Llúcia a la DT..

  Tots ells i elles mereixen aquesta distinció perquè representen l’evolució comercial de la nostra institució i l’adaptació al mercat, el bon servei i l’atenció al públic. També per la seva implicació en la vida institucional de l’ONCE i el suport que donen a la resta de companys. El seu és també el reconeixement a l’esforç i dedicació de tots els agents venedors de l’ONCE Catalunya, que actualment compta amb una xarxa de 2.500 venedors i venedores, que són el pilar fonamental de la institució.

  A Barcelona, la celebració va tenir lloc a l’edifici ONCE Catalunya del carrer Sepúlveda, núm.1, amb un dinar de germanor amb venedors, afiliats, treballadors del Grup Social ONCE, del Centre de Recursos Educatius (CRE), del SBO, pensionistes, amics i persones vinculades a l’Organització. 

  El dinar va estar presidit per Anna Figueras, secretària d’Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya, i va comptar amb la participació de Jordi Tudela, gerent de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat; d’Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya i de David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya.

  El dinar de la Delegació Territorial, va estar presidit per Anna Figueras, secretària d’Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya.

  “Iguals per a avui” canten  els nostres venedors i venedores a carrers, cantonades i places. Iguals és un concepte que ens ha mogut sempre i que des d’ONCE Catalunya volem seguir cridant amb força. “Necessitem treballar com a iguals; estudiar com a iguals; conversar com a iguals; viure com a iguals i, des d'aquesta perspectiva, dibuixar societats millors per a avui, per a demà, per sempre”, assegurà Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya. Un aspecte que va subratllar David Bernardo, president del Consell Territorial: "L’ONCE, amb els seus 83 anys d’història, s’ha convertit en una de les senyes d'identitat solidària de la nostra societat. Una iniciativa de les persones cegues i amb altres discapacitats que, sentint-se diferents, volen ser tractades com a iguals".

  Brindis de Santa LLúcia, taula presidencial, al Poliesportiu de l'Edifici ONCE Catalunya.