L’Escola Maspujols-Tarragona, La Parellada de Santa Oliva I l’Institut Bellulla de Canovelles guanyen a Catalunya el Concurs Escolar ONCE

 • Boletín: Nº 53 MAIG 2021

  Temática: Grup Social ONCE Detall del póster Guanyador de la Categoria C.

  Dijous 11 de maig lliurarem a L’Institut Bellulla de Canovelles (Barcelona), l’Escola Maspujols de Tarragona i La Parellada de Santa Oliva (Tarragona), els premis que els acrediten com a campions de Catalunya del 37 Concurso Escolar del Grupo Social ONCE  que, en aquesta ocasió, ha convidat els docents i estudiants a realitzar cartells, falques de ràdio o espots per fer un ús responsable de les noves tecnologies i no un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades.

  En aquesta edició han participat 15.879 escolars de 175 centres educatius de Catalunya, sota la coordinació de 211 professionals de la educació.

  Campions:
  CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
  Col·legi: Escola Maspujols (Maspujols- Tarragona)
  Curs: 3r Primària – Farigoles. Professora: Irene Jardim
  Títol del treball: ‘Con moderación’

  Escolta el seu treball

  CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
  Col·legi: Escola ‘La Parellada’ (Santa Oliva)
  Curs: 6è Primària - Taller imagen. Professor: Christian Toldra
  Títol del treball: ‘Això no és un joc’

  Escolta aquí el seu treball

  CATEGORIA C: ESO i FP
  Col·legi: Institut Bellulla de Canovelles (Barcelona)
  Curs: 3º ESO. Grup A. Professora: Montserrat González
  Títol del treball: 'Tallem els cables: No et pixelis el cervell'

  Escolta aquí l'audiodescripció del treball

  Col·legi: Institut Bellulla de Canovelles (Barcelona) Curs: 3º ESO. Grup A. Professora: Montserrat González Títol del treball: 'Tallem els cables: No et pixelis el cervell'

  A Barcelona, a la fase provincial del Concurs han resultat guanyadors el mateix Institut Belluga de Canovelles i l’Escola Prínceps-23 d’abril (Barcelona), en les categories A i B, amb el professor David Cimarra.

  'ConnexiON, AdicciOFF. Això no és un joc'
  Sota el  lema 'ConnexiON, AdicciOFF. Això no és un joc', la iniciativa del concurs ha consistit en crear una campanya publicitària de sensibilització amb un missatge capaç d'inspirar a tota la societat. Per això el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per debatre i treballar sobre el bon ús de les noves tecnologies, realitzant propostes per millorar les seves aptituds socials i aconseguir un entorn adaptat a totes les persones.

  Els estudiants de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) han elaborat una falca de ràdio d'un minut, com a màxim, capaç de transmetre un missatge sobre el bon ús de la tecnologia per part dels menors. Els estudiants de Secundària (categoria C) han dissenyat un cartell publicitari que capti l'atenció i transmeti un missatge que fomenti l'ús responsable de la tecnologia, evitant l'abús de la mateixa. Ha inclòs un eslògan i una audiodescripció de la feina.

  Per als estudiants de Batxillerat i FP (Categoria D), el concurs ha demanat la realització d'un espot publicitari, de 40 segons. Ha estat acompanyat d'un títol i un document amb el guió, per facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat.

  Les aules guanyadores en aquesta fase autonòmica tindran com a premi una activitat valorada en un màxim de 350 €. A més, passen a la següent fase, la nacional, la resolució de la qual es coneixerà al mes de maig. Els guanyadors a nivell nacional, en la seva respectiva categoria, rebran una Tablet amb l'objectiu de demostrar que un bon ús de la tecnologia és possible.

  El jurat ha valorat la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats. Ha estat format per la presidenta, Lidia Ramos,  cap del departament de Coordinació i Talent d’ONCE Catalunya; María de la Sierra López, vicepresidenta 2a del Consell Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt, Secretària Tècnica de COCARMI; Lourdes Caseny, servei d'Atenció Educativa Inclusiva i Orientació de la Direcció General de Currículum i Personalització del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya; Carmina Pujol, tècnica del Servei d'Atenció Educativa Inclusiva i Orientació de la Direcció General de Currículum i Personalització del Departament d'Educació de la Generalitat; Àngels Castro, periodista;  Sara Reñé, tècnica de material Tiflotècnic del CRE ONCE Barcelona i Dolors Moreiras, Mestra del CREDV/CRE ONCE BARCELONA.

  La pàgina  web http://www.concursoescolaronce.es/ 
  Twitter              @ConcursoONCE
  Facebook         www.facebook.com/concursoescolarONCE   
  YouTube          http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
  Instagram         https://www.instagram.com/concursoonce/