Ja tenim campions del 37 Concurs Escolar del Grup Social ONCE 'ConexiON, AdicciOFF. Això no és un joc' a Tarragona, Lleida i Girona

 • Boletín: Nº 52 Abril 2021

  Temática: Grup Social ONCE Alumnes treballen a classe el Concurso Escolar del Grup Social ONCE.

  Els guanyadors provincials del 37è concurs escolar del Grupo Social ONCE han estat a Tarragona: L’Escola Maspujols, La Perellada de Santa Oliva, i l’Institut Camp Clar. A Lleida: L’Escola La Mitjana, El Roser - Zer Alt Segrià de Torre-serona i l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre, i a Girona: L’Escola Carles Faust de Blanes, Sagrada Família i l’Institut Vall de Llemena de Sant Gregori.

  En aquesta ocasió, el  37 Concurso Escolar del Grupo Social ONCE ha convidat els docents i estudiants a realitzar cartells, falques de ràdio o espots per fer un ús responsable de les noves tecnologies i no un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades.

  En aquesta edició a Catalunya han participat 15.879 escolars de 175 centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional amb 211 professionals de la educació. A tot l’Estat han participat un total de 152.292 estudiants i 2.219 professors de 1.684 centres.

  A Tarragona han participat 5.085 escolars de 47 centres educatius;  a Lleida 902 estudiants de 16 escoles i instituts i a Girona 2.069 inscrits de 22 centres.

  Sota l'original lema 'ConnexiON, AdicciOFF. Això no és un joc', la iniciativa ha consistit en crear una campanya publicitària de sensibilització amb un missatge capaç d'inspirar a tota la societat. Per això el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per debatre i treballar sobre el bon ús de les noves tecnologies, realitzant propostes per millorar les seves aptituds socials i aconseguir un entorn adaptat a totes les persones.

  La participació s'ha realitzat per aules completes (una feina-una aula) dirigides per un docent. Els estudiants de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) han elaborat una falca de ràdio d'un minut, com a màxim, capaç de transmetre un missatge sobre el bon ús de la tecnologia per part dels menors.

  Per la seva banda, els estudiants de Secundària (categoria C) han dissenyat un cartell publicitari que capti l'atenció i transmeti un missatge que fomenti l'ús responsable de la tecnologia, evitant l'abús de la mateixa. Ha inclòs un eslògan i una audiodescripció de la feina.

  Per als estudiants de Batxillerat i FP (Categoria D), el concurs ha demanat la realització d'un espot publicitari, de 40 segons, per sensibilitzar sobre l'ús responsable de la tecnologia i els riscos que comporta el seu abús. Ha estat acompanyat d'un títol i un document amb el guió, per facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat.

  El jurats de Tarragona, Lleida i Girona han valorat de forma especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats. Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona; Marcelino Cid, director de l’ONCE a Lleida, i Fran Rodriguez, director de l’ONCE a Girona han estat, respectivament, els presidents del jurat.

  Els escolars guanyadors passen a la següent fase, l'autonòmica. La resolució es coneixerà al mes d'abril. Els vencedors nacionals, en la seva respectiva categoria, rebran una Tablet amb l'objectiu de demostrar que un bon ús de la tecnologia és possible.

  La  web             http://www.concursoescolaronce.es/ 
  Twitter              @ConcursoONCE
  Facebook         www.facebook.com/concursoescolarONCE   
  YouTube          http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
  Instagram         https://www.instagram.com/concursoonce/