El Grup Social ONCE i Enagás signen un acord d'ocupació per a persones amb discapacitat

 • Boletín: Nº 54 JUNY 2021

  Temática: Grup Social ONCE El president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, i el president d'Enagás, Antonio Llardén, van rubricar l'acord el passat 12 de maig.

  El Grup Social ONCE i Enagás han signat un acord de col·laboració en matèria d'ocupació i formació per a persones amb discapacitat. El president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, i el president d'Enagás, Antonio Llardén, van rubricar el passat 12 de maig aquest acord.

  Amb aquest conveni, el Grup Social ONCE i Enagás, a més de col·laborar en la formació i ocupació de les persones amb discapacitat, ho faran en matèria de sostenibilitat, accessibilitat universal i desenvolupament d'iniciatives conjuntes en l'àmbit de l'economia social.

  Per a això, les dues entitats desenvoluparan accions formatives, teòriques i pràctiques, destinades a proveir la formació en diferents matèries a totes les persones i especialment a aquelles amb discapacitat i amb titulació acadèmica. I s'habilitaran programes de captació, orientació i inserció laboral per a l'accés a ocupació de qualitat.

  Col·laboraran en iniciatives per a la formació i contractació de treballadors amb discapacitat i joves en situació de vulnerabilitat social, per la qual cosa s'utilitzarà a Inserta Empleo, entitat del Grup Social ONCE especialitzada en la formació i recerca de feina per a persones amb discapacitat.

  Les dues entitats treballaran conjuntament en el foment d'un programa de cooperació per a la promoció del disseny i l'accessibilitat universal, que posa el focus en l'accessibilitat tecnològica en espais virtuals, edificis, instal·lacions i serveis. El Grup Social ONCE assessorarà Enagás en projectes d'accessibilitat universal.

  Exemple d'economia social sostenible i inclusiva
  A més, Enagás analitzarà la possibilitat d'incorporar clàusules de contingut social en la major part de les contractacions centrals que realitzi, i estudiarà la possibilitat de formar part del Fòrum per a la Contractació Socialment Responsable. Igualment podrà adquirir productes i serveis als Centres Especials d'Ocupació creats en el si del grup empresarial de Grup Social ONCE (Ilunion).

  I, mirant a l'exterior, aquest acord inclou accions en matèria de cooperació al desenvolupament a través dels programes internacionals per al desenvolupament del Grup Social ONCE, amb encaix en l'àrea de Responsabilitat Social d'Enagás i els seus projectes de sostenibilitat social.

  Com a exemple de treball en comú, tots dos grups col·laboren ja en el projecte Llewo, relacionat amb el negoci logístic d'última milla, que uneix totes les claus de l'economia social, sostenible i inclusiva al realitzar aquest treball de proximitat a la ciutadania d’una forma ecològica, amable i amb ocupació que inclou a persones amb discapacitat.