El Grup Social ONCE, amb Ucraïna

 • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

  Temática: Grup Social ONCE Grup Social ONCE, solidaritzat amb Ucraïna

  La invasió d'Ucraïna per part de Rússia ha provocat una crisi humanitària de gran magnitud per a la població civil d'aquest país i una resposta creixent de la societat europea, que està mobilitzant-se per a respondre al repte d'atendre la difícil situació humanitària que s'ha produït i que amenaça amb agreujar-se.

  Amb l'esperit solidari i de servei demostrat en altres ocasions, el Grup Social ONCE, conjuntament amb les seves treballadores i treballadors, vol aportar la seva capacitat d'ajuda de forma organitzada i coordinada i, per això, ha implementat diferents accions de solidaritat amb el poble ucraïnès en general, i amb les persones cegues i amb baixa visió, així com amb altres discapacitats, en particular.

  Hi ha un nombre important de refugiats ucraïnesos allotjats als nostres hotels Ilunion (majoritàriament famílies, algunes amb nens malalts) i continuarem rebent-los; es treballa ja amb algunes persones cegues en diferents ubicacions des dels serveis socials ONCE; s'han obert opcions d'ocupació als refugiats; coordinem esforços d'organitzacions i empreses per a recollir i traslladar ajuda humanitària i/o material específic per a persones cegues o amb discapacitat; i treballem des de Fundació ONCE per a facilitar tràmits administratius de tota mena, especialment els relacionats amb l'homologació de la discapacitat, entre altres accions com:

  -El  Consell General de l’ONCE ha fet una declaració institucional en contra del conflicte bèl·lic, de suport a les persones cegues i amb discapacitat i les seves famílies.
  -El Grup Social ONCE ofereix la seva ajuda en l'atenció a les persones ucraïneses cegues o amb baixa visió que recalin a l’Estat. Els serveis podran tenir caràcter de rehabilitació, escolarització, material tiflotecnològic, formació en idioma i ocupació, entre altres.
  -Preparació d'un contingent de solidaritat amb material específic d'assistència per a persones amb ceguesa i baixa visió, així com amb altres discapacitats.
  - Impuls de l'acció coordinada europea d'organitzacions de persones amb discapacitat: en contacte continu amb les organitzacions de caràcter mundial, europeu o local, com CERMI, COCARMI i Creu Roja, per a millorar la cobertura de necessitats dels refugiats i desplaçats.

  Al Grup Social ONCE, som gent a peu de carrer, així vam néixer, així ho hem triat i així ho mantindrem sempre. La il·lusió que ens mou és la d'estar sempre al costat de qui més el necessita. I ara es diu Ucraïna. #GrupoSocialONCEconUcrania

  Aquí més informació de les accions del Grup Social ONCE