El Col·legi Sant Rafael’ (La Selva del Camp), L’Escola ‘Guillem de Balsareny’ i el Col·legi ‘Maristes Igualada’ guanyen a Catalunya el Concurs Escolar del Grup Social ONCE

 • Boletín: Nº 64 MAIG 2022

  Temática: Grup Social ONCE A Barcelona, a la fase provincial del Concurs, han resultat guanyadors el mateix Col·legi ‘Maristes Igualada’, a la categoria C; l’Escola ‘Guillem de Balsareny’, a la categoria B i a la categoria A (3r i 4t de primària), l’Escola ‘Joan Maragall’ de Sant Andreu de la Barca. El seu treball és el d'aquesta foto.

  L’Escola ‘Guillem de Balsareny’ (Barcelona), el Col·legi ‘Maristes Igualada’ (Barcelona) i el Col·legi ‘Sant Rafael’ (La Selva del Camp, Tarragona) han estat els guanyadors de Catalunya al 38 Concurso Escolar del Grupo Social ONCE  que, en aquesta ocasió, ha convidat els mestres i estudiants a realitzar diferents treballs per fomentar la inclusió i la igualtat dins del seu entorn més proper als àmbits de l'oci, l'educació, l'ocupació o l'accessibilitat universal.

  A Catalunya, han participat un total de 6.219 estudiants i 133 professors de 103 centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

  Campions a Catalunya:

  CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
  Col·legi: ‘Sant Rafael’ (La Selva del Camp,Tarragona)
  Curs: 3r Primària. Grup A
  Títol treball: “El cal·ligrama de la inclusió”
  Professor: Jesús Andión

  CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària Col·legi: ‘Sant Rafael’ (La Selva del Camp,Tarragona) Curs: 3r Primària. Grup A Títol treball: “El cal·ligrama de la inclusió”

  CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
  Col·legi: Escola ‘Guillem de Balsareny’ (Balsareny, Barcelona)
  Curs: 6è Primària.
  Títol treball: “El camí que ens fa iguals”
  Professora: Marta Ortega

  CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària Col·legi: Escola ‘Guillem de Balsareny’ (Balsareny, Barcelona) Curs: 6è Primària. Títol treball: “El camí que ens fa iguals”

  CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
  Col·legi: ‘Maristes Igualada’ (Igualada, Barcelona)
  Curs: 4t ESO. Grup Visual i Plàstica
  Títol treball: “Fem realitat allò que encara és un somni”
  Professor: Josep Costa
  Per veure el vídeo del treball: https://www.youtube.com/watch?v=aMbJSxT9-iA

  La participació dels estudiants i docents s'ha realitzat per aules completes (una feina-una aula). Els de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) han fet un cartell que reivindica les pautes per fomentar la inclusió i la igualtat dins del seu entorn.

  Els de Secundària, Batxillerat i FP (categories C i D) han dissenyat una peça audiovisual de 60 segons.

  A Barcelona, a la fase provincial del Concurs, han resultat guanyadors el mateix Col·legi ‘Maristes Igualada’, a la categoria C; l’Escola ‘Guillem de Balsareny’, a la categoria B i a la categoria A, l’Escola ‘Joan Maragall’ de Sant Andreu de la Barca.

  Els grups guanyadors en aquesta fase autonòmica passen a la següent fase, la estatal, la resolució de la qual es coneixerà al mes de maig.

  El jurat de Catalunya ha valorat la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats. Ha estat format per la presidenta, Lidia Ramos, cap del departament de Coordinació i Talent d’ONCE Catalunya; María de la Sierra López, vicepresidenta 2a del Consell Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt, Secretària Tècnica de COCARMI; Carmina Pujol i Lourdes Caseny, tècniques del servei d'Atenció Educativa Inclusiva i Orientació de la Direcció General de Currículum i Personalització del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya; Àngels Castro, periodista; Sara Reñé, tècnica de material Tiflotècnic del CRE ONCE Barcelona i membre del grup ACCEDO; i Dolors Moreiras, Mestra del CREDV/CRE ONCE Barcelona.

  La pàgina web http://www.concursoescolaronce.es/ 
  Twitter   @ConcursoONCE
  Facebook   www.facebook.com/concursoescolarONCE   
  YouTube   http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
  Instagram   https://www.instagram.com/concursoonce/