6.000 escolars de Catalunya dibuixen a les aules “el camí que ens fa iguals” al Concurs ONCE

 • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

  Temática: Grup Social ONCE Dos joves estudiants dibuixen el seu cartell per participat al Concurs Escolar del Grup Social ONCE

  Un total de 6.219 estudiants i 133 mestres de 103 centres educatius de Catalunya participen al 38 Concurso Escolar del Grupo Social ONCE  amb diferents treballs per fomentar la inclusió i la igualtat dins del seu entorn més proper als àmbits de l'oci, l'educació, l'ocupació o l'accessibilitat universal.

  Sota el lema "El camí que ens fa iguals" aquest programa històric de sensibilització educativa pretén impulsar el treball en els valors d'inclusió i igualtat des de l'etapa educativa, amb una proposta pedagògicament actual i atractiva.

  El concurs ha comptat amb recursos i material didàctic perquè famílies, docents i alumnat comprenguin millor la temàtica d'enguany. Aquesta documentació l'han elaborat especialistes de la Càtedra Obra Social La Caixa d'Inclusió Social i Habilitats no Cognitives de la Universitat de Múrcia, amb la col·laboració d'Antonio Márquez, mestre de Pedagogia Inclusiva i especialista en Disseny Universal per a l'Aprenentatge (DUA).

  En aquesta edició, en què participen 151.381 estudiants i 2.320 docents de 1.865 centres educatius de tot l'Estat, s'hi han pogut inscriure tots els escolars dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

  La participació dels estudiants i docents s'ha realitzat per aules completes (una feina-una aula). Els de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) han fet un cartell que reivindica les pautes per fomentar la inclusió i la igualtat dins del seu entorn.

  Els de Secundària, Batxillerat i FP (categories C i D) han dissenyat una peça audiovisual de 60 segons com a màxim en què transmetin idees de com fomentar la inclusió i la igualtat a l'oci, l'educació, l'ocupació o l’accessibilitat universal.

  A més, per primera vegada, s'ha creat una categoria per impulsar la participació de les Associacions de Mares i Pares d'Alumn@s (AMPAS) que han presentat un projecte per promoure la inclusió al centre escolar i que inclogui l'alumnat en el lleure, l’educació, l’ocupació i l’accessibilitat universal.

  El jurat valorarà de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat així com aquells projectes que transcendeixin els límits de l'aula i busquin involucrar altres persones del seu entorn (companys d'altres aules, veïns, famílies, administració...).

  Els treballs seran avaluats per diferents jurats a nivell provincial i autonòmic molt aviat i l'àmbit nacional, al mes de maig. 

  La pàgina web  http://www.concursoescolaronce.es/ 
  Twitter            @ConcursoONCE
  Facebook         www.facebook.com/concursoescolarONCE   
  YouTube          http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
  Instagram        https://www.instagram.com/concursoonce/