14.534 estudiants i 186 mestres de Catalunya treballen sobre l’ús i l’addicció a les noves tecnologies en el Concurs Escolar de l'ONCE

 • Boletín: Nº 50 FEBRER 2021

  Temática: Grup Social ONCE Participants d'una classe treballen a l'aula el Concurs Escolar.

  Un total de 14.534 estudiants i 186 professors de 156 centres educatius de Catalunya participen ja en el 37 Concurso Escolar del Grupo Social ONCE, aprenent a fer un ús responsable de les noves tecnologies i no un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades.

  Sota l'original lema ‘ConexiON, AdicciOFF. Això no és un joc’, la proposta d'aquesta edició consisteix a crear una campanya publicitària de sensibilització amb un missatge capaç d'inspirar a tota la societat. Per a això el concurs posa a disposició dels participants diverses eines per debatre i treballar sobre el bon ús de les noves tecnologies, realitzant propostes per millorar les seves aptituds socials i aconseguir un entorn adaptat a totes les persones.

  A petició de docents i estudiants que han vist les seves classes suspeses per la pandèmia, el Grup Social ONCE ha decidit ampliar el termini d'inscripció i presentació de treballs fins al 26 de febrer a www.concursoescolaronce.es. Es tracta d'una mesura extraordinària donat l'elevat interès que ha suscitat el Concurs en aquesta edició, en la qual ja participen 141.292 estudiants i 1.886 docents de 1.470 centres educatius de tot Espanya.

  En el 37 Concurs Escolar del Grup Social ONCE poden inscriure’s tots els escolars dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

  PROVÍNCIA  TOTAL ALUMNES      MESTRES    CENTRES

  Barcelona              7.144                                95                82

  Girona                  2.002                                27                20

  Lleida                      823                                15                15

  Tarragona             4.565                                49                39

  Catalunya            14.534                              186              156

  La participació es realitza per aules completes (una feina-una aula) dirigides per un docent. Els estudiants de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) hauran de fer una falca de ràdio d'un minut, com a màxim, capaç de transmetre un missatge sobre el bon ús de la tecnologia per part dels menors. Haurà d'anar titulada i, per facilitar l'accessibilitat a la feina, incorporarà un document amb el text utilitzat.

  Per la seva banda, els estudiants de Secundària (categoria C) hauran de dissenyar un cartell publicitari que capti l'atenció i transmeti un missatge que fomenti l'ús responsable de la tecnologia, evitant l'abús de la mateixa. Haurà d'incloure un eslògan i una audiodescripció de la feina.

  Per als estudiants de Batxillerat i FP (Categoria D), el concurs demana la realització d'un espot publicitari, de 40 segons, per sensibilitzar sobre l'ús responsable de la tecnologia i els riscos que comporta el seu abús. Haurà d'estar acompanyat d'un títol i un document amb el guió, per facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat.
  El jurat valorarà de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats que, com en anteriors edicions, concursaran a nivell provincial, autonòmic i nacional.

  Cada grup o aula haurà de pujar a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els directors o professors de tots els centres educatius que desitgen participar en el concurs i accedir als materials educatius, podran fer-ho a través del propi web o per via telefònica al número gratuït 900 808 111, sent la data límit de recepció de participacions el 26 de febrer de 2021.

  Els estudiants i docents que guanyin aquesta edició a nivell nacional, en la seva respectiva categoria, rebran una tablet amb l'objectiu de demostrar que un bon ús de la tecnologia és possible.

  La pàgina Web   http://www.concursoescolaronce.es/ 
  Twitter              @ConcursoONCE
  Facebook         www.facebook.com/concursoescolarONCE   
  YouTube          http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
  Instagram         https://www.instagram.com/concursoonce/