Vuit beques 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE a universitaris catalans amb discapacitat

 • Boletín: Nº 37 GENER 2020

  Temática: Fundación ONCE Foto de família. Un total de 104 estudiants amb discapacitat, d’ells vuit d’universitats catalanes, han obtingut una beca per continuar els seus estudis, realitzar treballs de recerca o pràctiques en empreses, dins de la sisena edició de el programa 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE per al curs 2019/2020.

  Un total de 104 estudiants amb discapacitat, d’ells vuit d’universitats catalanes,  han obtingut una beca per continuar els seus estudis, realitzar treballs de recerca o pràctiques en empreses, dins de la sisena edició de el programa 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE per al curs 2019/2020.

  Per àrees geogràfiques, s'ha becat a 25 estudiants amb discapacitat d'Andalusia, 15 de Madrid, 14 de la Comunitat Valenciana, 8 de Catalunya, 7 de Astúries i altres 7 de Galícia. A més, 5 becats procedeixen de Castella i Lleó i altres 5 de Castella-la Manxa. Finalment, 3 alumnes són d'Extremadura, també 3 de Múrcia, 3 de País Basc i altres 3 de Canàries; dos de les Illes Balears i dos de Navarra. Un estudiant viu a Aragó i un últim resideix a la ciutat autònoma de Melilla.

  La iniciativa està desenvolupada per Fundació ONCE amb el suport de Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social 2014-2020 (POISES).

  Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE, a l'acte de lliurament de les beques.L'acte de lliurament de les beques va tenir lloc el dimarts 17 de desembre al Centre de Recursos Educatius de l'ONCE a Madrid i va comptar amb la presència d'Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE; Maria Teresa Fernández, consellera tècnica de Reial Patronat sobre Discapacitat; Txelo Ruiz, vicerectora d'estudiants de la Universitat del País Basc i responsable de Diversitat de CRUE Universitats Espanyoles, i Pilar Villarino, directora del CERMI.

  En la seva intervenció, María Teresa Fernández va agrair la tasca que realitza Fundació ONCE: "Per a les administracions públiques és un luxe poder tenir algú com Fundació ONCE al costat. És un privilegi poder marcar el camí al costat de companys com a Fundació ONCE", va afirmar.

  Segons va dir, des del Reial Patronat sobre Discapacitat "recollim el testimoni i compartim aquest somni de poder estendre la mà per treure el talent de qualsevol persona". "Aquest és un programa que ens engrandeix a tots i que ens ajuda a construir una societat molt més inclusiva i amb la qual tots somiem", va concloure.

  Per la seva banda, Alberto Durán es va felicitar per seguir sumant aliats a aquest projecte, que busca remoure obstacles legals i de tot tipus per eliminar les traves que es troben les persones amb discapacitat en el procés formatiu.

  El vicepresident executiu de Fundació ONCE va transmetre la seva enhorabona als estudiants becats i a les universitats, empreses i Administració, per creure en la capacitat de les persones amb discapacitat i brindar-se a treballar junts per ajudar-los a llaurar-se un futur digne. Els becats, va dir, són l'objectiu d'aquesta iniciativa, "molt útil perquè la societat vegi que el talent pot estar en qualsevol tipus d'envasos". "Sou un element transformador de la societat", va afirmar.

  Isabel Martínez Lozano, directora de Programes amb Universitats i Promoció del Talent Jove de Fundació ONCE, va ser l'encarregada de presentar l'acte, en el què també van estar representades les empreses col·laboradores. En aquesta ocasió han col·laborat SAP, Bankia, SAFRAN, Ineco, Manufactures LOEWE, P&G, GALP, ILUNION, Jonhson Controls, Medtronic, Fundació AQUAE, Fundació Cepsa, Fundació Talgo, Fundació Eduardo Barreiros, Mastercard, AERCO, Capgenimi, Associació Espanyola de Directors d'Hotel, Fons d'inversió Santander Private Banking i Fundació Trinidad Alfonso, aquesta última becant quatre esportistes de la Comunitat Valenciana.

  En representació de totes elles va intervenir Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso. Per part dels universitaris van prendre la paraula Nicanor Zalba, becat de Doctorat, i Laura Alvarado, qui va obtenir una beca d'estudi i esport.

  En total es van lliurar 104 beques en cinc modalitats: mobilitat transnacional, per a màster i postgraus, beques de doctorat, d'investigació i beques d'estudis i esport. D'aquesta manera, a les sis edicions posades en marxa, s'han beneficiat 429 joves amb discapacitat.

  Beques i quanties
  Són 25 beques de mobilitat transnacional, destinades a alumnes de grau o de màster matriculats en alguna universitat estrangera. Compten amb una quantia de 6.000 euros per estudiant; altres 40 ajuts per a màster i postgraus, amb 3.000 euros a cadascuna; 9 beques de doctorat, que tenen una quantia de 12.000 euros anuals, i cinc beques a la investigació dotades amb 25.000 euros anuals per alumne.

  A més, en la modalitat estudis i esport s'han atorgat 25 beques destinades a estudiants de grau, cicles formatius de grau mitjà o superior i màster i postgraus, que compatibilitzin els estudis amb la pràctica esportiva i no rebin contraprestació econòmica per això. La quantia en aquesta modalitat és de 3.000 euros.