Volvo Car España i Fundació ONCE tornen a les aules per promoure la seguretat viària, la sostenibilitat i l'accessibilitat universal

 • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

  Temática: Fundación ONCE joves estudiants participant al taller.

  Volvo Car España i Fundació ONCE presenten la novena edició de la Iniciativa Volvo, un programa de tallers escolars que van començar a impartir-se a principis de març a centres escolars de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

  Aquest programa, promogut per Volvo Car España i Fundació ONCE, té com a objectiu principal fomentar entre els estudiants els valors de seguretat viària, tant dins com fora del vehicle, la sostenibilitat mediambiental i l'accessibilitat universal de les persones, independentment de les seves característiques o discapacitat.

  Els tallers, adreçats als cursos de 3er a 6è de primària, inciten l'alumnat a resoldre tres reptes de programació i van comptar amb robots inspirats al vehicle Volvo XC60 i a la metodologia LEGO Education. Un repte vinculat amb la seguretat, gràcies als sensors i les noves tecnologies; un altre sobre sostenibilitat, en línia amb l'objectiu que el 2030 el 100% dels vehicles de Volvo seran exclusivament elèctrics, i un tercer sobre accessibilitat, que vol visibilitzar les oportunitats de conducció de les persones amb mobilitat reduïda. De la mateixa manera, la metodologia LEGO Education aplicada als tallers té per objectiu generar una experiència d’aprenentatge didàctica i promoure l’interès pels àmbits STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Matemàtiques i Art).

  El ‘repte online’. Continuïtat del programa a l'aula
  El projecte inclou una segona part que neix amb la voluntat de donar més continuïtat i reforçar els missatges de seguretat, sostenibilitat i accessibilitat. Així, el repte online proposa a l'alumnat el disseny d'un vehicle autònom, accessible i sostenible fent ús dels mètodes de recerca científics, la creativitat i la innovació.
  El desenvolupament del repte en línia es duu a terme a l'aula amb el professorat del col·legi a què se li ofereix una guia didàctica amb les vinculacions a les competències del currículum escolar.
  Tots els projectes es publicaran a la web del programa: www.inicativavolvo.es. En ella, l'alumnat podrà valorar i votar les diferents innovacions plantejades i intercanviar i descobrir noves idees que els puguin ajudar a la reflexió sobre la importància de la conducció segura, sostenible i accessible.

  Cerimònia de premis als millors projectes
  Amb tots els reptes online presentats, es promourà un concurs en què es premien les idees més innovadores i creatives. El lliurament d'aquests premis tindrà lloc en una cerimònia de cloenda a la qual es convida tots els col·legis participants del programa, com a reconeixement al seu esforç.