Voluntaris de Fundació ONCE fan 4.500 bates de plàstic d’un sol ús per a sanitaris

 • Boletín: Nº 42 JUNY 2020

  Temática: Fundación ONCE Mig centenar de voluntaris de Fundació ONCE han fabricat a les seves cases prop de 4.500 bates de plàstic d'un sol. A la foto, un d'ells.

  Mig centenar de voluntaris de Fundació ONCE han fabricat a les seves cases prop de 4.500 bates de plàstic d'un sol ús que tenen com a destinació el personal sanitari i assistencial de residències de persones amb discapacitat i gent gran.
  Aquesta iniciativa s'emmarca dins del programa ‘NoEsteuSols’, posat en marxa després de la declaració de l'estat d'alarma per a lluitar contra la Covid-19 i amb el qual es pretén atendre les necessitats de les persones amb discapacitat.

  D'aquesta forma, els voluntaris de Fundació ONCE han col·laborat amb associacions en el repartiment d'aliments per a famílies que tenen entre els seus membres alguna persona amb discapacitat i que es troben en risc d'exclusió. També han portat medicaments hospitalaris a pacients crònics que, a causa de la situació, no podien acostés als centres. En total, durant aquests dos mesos s'han materialitzat 223 accions de suport.

  A més, el voluntariat de Fundació ONCE ha posat a la disposició de Coronavirus Makers les seves impressores 3D, igual que la resta d'àrees del Grup Social ONCE. Gràcies a aquesta iniciativa s'han fabricat pantalles protectores, a més de facilitar material d'impressió a la resta de components del moviment social.

  També s'han canalitzat donacions d'empreses i particulars que han possibilitat la compra d'equips de protecció individual, màscares i gels, entre altres productes, distribuïts entre 115 entitats del sector de la discapacitat.