Uns 30 voluntaris de la Fundació ONCE acompanyen a persones amb discapacitat en el partit de la Selecció a Cornellà-El Prat

 • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

  Temática: Fundación ONCE El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, i el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, en una foto de família envoltats de voluntaris de la Fundació ONCE.

  Dissabte 26 de març uns 30 voluntaris de la Fundació ONCE van participar en el partit que la Selecció espanyola de futbol  va disputar a Cornellà-El Prat per tal de ajudar en diverses tasques d'organització de màxima visibilitat, a més d'assistir persones amb mobilitat reduïda que van anar al camp. I també ho van fer a Riazor el 29 de març.

  Aquesta iniciativa s’emmarca dintre del conveni que han signat recentment el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, i el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, per promoure la integració de persones amb discapacitat als esdeveniments que organitza la Federació, entre ells els partits de la Selecció espanyola, on voluntaris d'aquesta entitat s'incorporaran per donar suport a tasques organitzatives.

  El conveni recull també altres mesures concretes, com la creació d'un cupó anual commemoratiu de l'ONCE, vinculat a la Federació Espanyola de Futbol, polítiques per aconseguir que l'accessibilitat sigui total a la Ciutat del Futbol o formació i promoció per a la integració laboral de persones amb discapacitat.

  Durant la presentació pública del conveni, Luis Rubiales va assenyalar que aquesta firma “és el començament” de la col·laboració entre ambdues entitats. “Som dues institucions que ens dediquem a fer feliços les persones. El futbol és passió, són sentiments. I el fet que la RFEF posi a disposició de l'ONCE, i a la inversa, punts de trobada perquè gent amb dificultats puguin gaudir-ne suposa molt”. “Signo moltes coses, però aquesta és una de les que més m'emociona”, va recalcar.

  Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va assegurar que aquesta col·laboració “ajudarà que ciutadans que ho tenen una mica més difícil se sumin a una passió que mou masses”. "El compromís de la RFEF farà que també en això siguem un exemple a altres països", va afegir, abans d'agrair a Luis Rubiales que "sempre" hagi tingut en compte el Grup Social ONCE.