Programa Inserlab, a la Universitat Rovira i Virgili, per a joves amb discapacitat intel·lectual

 • Boletín: Nº 48 DESEMBRE 2020

  Temática: Fundación ONCE Orla amb els estudiants que es van graduar el passat 20 d'octubre.

  Divendres 20 d’octubre va tenir lloc l’acte virtual de graduació dels alumnes del curs 2019-20 del programa Inserlab de la Universitat Rovira i Virgili.

  INSERLAB és un programa innovador en el camp de la inclusió i la diversitat, que té com a objectiu l’eliminació de les barreres que dificulten l’accés al mercat laboral del jovent amb discapacitat intel·lectual. Enguany ha rebut la distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent. El curs INSERLAB, de 300 hores, està destinat a joves amb discapacitat intel·lectual i es realitza a la Universitat Rovira i Virgili, on el passat 30 de novembre va començar la tercera edició amb una dotzena d’alumnes. Rep subvenció de la Fundació ONCE i  també rep el suport dels fons europeus i la matrícula és gratuïta.

  La segona edició, afectada per l’estat d’alarma i el tancament dels campus universitaris, ha esdevingut “una oportunitat pel desenvolupament de les competències digitals dels participants, augmentar la seva autonomia i preparar-los per a un món on el teletreball està guanyant pes”, valora Teresa Torres, coordinadora acadèmica d’INSERLAB.

  Per INSERLAB han passat ja 27 estudiants. Durant el curs 2019-20 la URV va inserir cinc dels estudiants com a auxiliars de biblioteca en el projecte CRAI inclusiu.  Aquesta iniciativa va ser reconeguda per la American Library Association com a bona pràctica i va permetre a tres d’aquests estudiants cobrar la seva primera nòmina. Els estudiants d’aquesta segona edició també van fer pràctiques a la URV com agents informadors COVID-19, vetllant a la URV pel compliment de les mesures de seguretat lligades a l’actual pandèmia.

  L’experiència del programa INSERLAB a la URV demostra que els alumnes són eficients i fan les tasques amb compromís i motivació.