Presenten ‘Pulse’, l’app que millora l’accessibilitat universal al sector de l’elevació

 • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

  Temática: Fundación ONCE Pantalla de mòbil amb l'aplicació 'Pulse'.

  La seu de Fundació ONCEva acollir el passat 24 de març la presentació de Pulse, un sistema de trucada de l'ascensor a través de l'Smartphone que permet a qualsevol persona, amb discapacitat o sense, accedir amb seguretat, comoditat i rapidesa a qualsevol elevador. D'aquesta manera, es normalitza l'ús del que avui dia és el mitjà de transport més utilitzat del planeta i que alhora, i paradoxalment, ha suposat una barrera per a una part de la població.

  Fundació ONCE, Nayar Systems i la Federació Empresarial Espanyola d'Ascensors (FEEDA) s'han unit en un projecte que facilita l'accessibilitat de l'ascensor per al conjunt de la societat i especialment per a les persones amb discapacitat, advocant per una solució tecnològica que garanteix la seva independència al dia a dia.

  Pulse és l'aplicació gratuïta gràcies a la qual l'usuari pot trucar a l'ascensor a través del seu Smartphone, sense pressionar físicament els botons. El seu funcionament és senzill: l'usuari només s'ha de situar a una distància inferior a cinc metres de l'elevador i activar-lo amb el telèfon mòbil, sense pressionar la botonera.

  Amb tres passos, Pulse està llesta per ser usada:
  1) Obre l'app al teu Smartphone
  2) Selecciona a l'app l'ascensor i la planta on vulguis anar, i
  3) Entra a l'ascensor i confirma que ets dins.

  Pulse s'ha dissenyat pensant en facilitar l'ús de l'ascensor a tots els usuaris, per això compta amb: assistents de veu per trucar a l'ascensor a través d'ordres de veu; funció de localització de l'ascensor, que permet conèixer on es troba a través de senyals sonors; teclats externs que milloren l’experiència per a usuaris amb problemes de mobilitat; compatibilitat amb assistents de lectura (funcionament amb VoiceOver i TalkBack), així com mode fosc i alt contrast que milloren l’experiència d’ús per a les persones amb visió reduïda.

  L'aplicació és altament accessible, havent estat desenvolupada seguint les pautes d'accessibilitat al contingut a la web WCAG 2.1. Amb Pulse, qualsevol usuari pot fer ús autònom de l'ascensor, garantint així l'accessibilitat universal i, a més, atès que evita polsar físicament la botonera de la cabina, es minimitza la possibilitat de contagi per contacte.

  Pulse es sustenta a la Botonera Virtual Accessible (BVA) de Nayar Systems, un desenvolupament propi de la tecnològica castellonenca basat en la tecnologia Bluetooth que garanteix una connexió òptima compatible amb els telèfons intel·ligents, fins i tot en soterranis. Pulse és un compromís per l'accessibilitat per part de les tres organitzacions que, alhora, també ofereix nombrosos beneficis per a l'ascensorista, com la imatge de modernitat tecnològica que transmet i l'increment de la visibilitat de marca, la compatibilitat universal amb qualsevol ascensor o l'absència de costos de manteniment del sistema. Una solució tecnològica inclusiva que trenca barreres per garantir l'ús de l'ascensor al conjunt de la societat, i que està disponible per baixar a Google Play i App Store.