Nous dissenys d'objectes en 3D per millorar la vida diària de persones amb discapacitat

 • Boletín: Nº 47 NOVEMBRE 2020

  Temática: Fundación ONCE Gots, amb escotadura i cònics,

  Fundació ONCE ha presentat  nous dissenys d'objectes per a la seva impressió en 3D amb els quals pretén millorar la vida diària de persones amb discapacitat. Alguns d'ells són un prolongador de nansa per a la maleta, un punter per teclejar o diferents models de gots, amb escotadura i cònics, que permeten beure amb comoditat i seguretat a aquelles persones que no poden realitzar l'extensió de coll.

  Els nous dissenys es van donar a conèixer el passat 28 d’octubre en una jornada sobre 'Disseny i impressió 3D de productes de suport'. La trobada va comptar amb la participació de Jesús Hernández, director d'Accessibilitat Universal i Innovació de Fundació ONCE, i Maite Fernández, consellera Tècnica de Reial Patronat sobre Discapacitat.

  Suport de maleta i poms
  Un altre suport per maleta; diferents poms per als comandaments de les cadires de rodes elèctriques -en cadira de muntar i en "U"-, i una palanca per clau de pas de cisterna, completen el llistat d'objectes que han estat dissenyats per facilitar el seu ús per part de les persones amb discapacitat.

  Tots ells se sumen als objectes que ja estaven disponibles, com el suport a la cadira de rodes per penjar la bossa, el reposa avantbraços que s'adapta a la taula per donar suport addicional a aquelles persones que, per diferents motius, no tinguin la possibilitat de mantenir la postura, o una carcassa que ajuda a escriure amb precisió en un teclat als que necessiten recolzar tota la mà.

  Els fitxers dels diferents dissenys es troben al portal 'Accessibilitas', dins de la secció 'Productes de suport', on també es poden consultar notícies, normativa, bones pràctiques i altres continguts relacionats amb l'accessibilitat universal.