Nou servei de teleassessorament gratuït per a emprenedors amb discapacitat

 • Boletín: Nº 57 OCTUBRE 2021

  Temática: Fundación ONCE Póster del nou servei de teleassessorament gratuït per a emprenedors amb discapacitat dins el programa 'Per Talent Emprèn'.

  Fundació ONCE ha llançat un nou servei de teleassessorament gratuït per a emprenedors amb discapacitat dins el programa 'Per Talent Emprèn', a través del qual es promou l'ocupació per compte propi entre les persones amb discapacitat.

  Amb aquest nou servei els interessats rebran ajuda telefònica o per videotrucada a través d'un número gratuït. Tindran a la seva disposició un equip de prop d'un centenar d'experts en les diferents àrees de gestió empresarial, els quals, de forma immediata, els ajudaran a resoldre aquestes qüestions que els preocupen sobre la seva empresa.

  Per poder accedir al servei, els interessats s’hauran d'inscriure prèviament a través d'un formulari disponible a la pàgina web de Fundació ONCE 

  Els experts es posaran en contacte amb l'emprenedor per donar-li accés al servei i informació de com utilitzar-lo. A més, tindran un telèfon de contacte per a qualsevol dubte o informació al número 91 291 50 94 o al correu electrònic teleasesor.portalentoemprende@gen.fundaciononce.es

  Convocatòria d'ajudes
  Paral·lelament, per ajudar a aquest col·lectiu a impulsar les seves idees de negoci, Fundació ONCE manté oberta una convocatòria d'ajuts de 2,8 milions d'euros per al període 2018-2022, dins el programa 'Per Talent Emprèn'. S'hi han incorporat criteris específics per afavorir, per exemple, l'emprenedoria en el món rural, el de les dones amb discapacitat o la digitalització.

  Gràcies a aquesta iniciativa, les persones beneficiàries reben una ajuda econòmica fixa i mínima de 3.000 euros que pot incrementar-se en funció del seu perfil: fins a 2.000 euros més els col·lectius amb discapacitat amb especial dificultat, entre els quals es troben persones amb paràlisi cerebral, malaltia mental o discapacitat intel·lectual; 1.000 euros més per a les dones, aturats de llarga durada, majors de 45 anys i immigrants, i fins a 2.000 euros més a les víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals i llars amb tots els membres en atur i fills menors a càrrec.

  La convocatòria prima també a les empreses que generin ocupació per a altres persones amb discapacitat; als projectes que a més fomentin el desenvolupament de sectors en creixement com l'agricultura ecològica; als que contribueixin al desenvolupament rural i als que tenen a veure amb les tecnologies i societat de la informació, el turisme especialitzat, serveis de salut, medi ambient i als dirigits a investigació i desenvolupament o a la innovació social.

  No obstant això, la suma total de l'ajut que es concedirà no serà, en cap cas, superior als 18.000 euros.