Nakoa, nom guanyador per a un gos guia

 • Boletín: Nº 60 GENER 2022

  Temática: Fundación ONCE Nakoa, el gos pigall.

  En total, es van rebre 150 propostes per participar en aquest concurs, organitzat conjuntament per Specsavers Ópticas i la Fundación ONCE del Gos Guia (FOPG) durant el mes d'octubre. Un jurat de la FOPG va triar el nom guanyador, Nakoa, per la seva originalitat i significat.

  Mildred, de 66 anys, està encantada que el seu nom hagi estat elegit entre tantes propostes. Explica que “volia donar al cadell un nom extraordinari i original, així que vaig investigar com es diu protector o valent en diferents idiomes".

  Mª Jesús Varela, Directora Gerent de la FOPG, afirmà que “amb els més de 100 noms que s'han presentat a aquest concurs ha estat molt difícil triar. Ens encanta com sona el nom guanyador perquè és original i té un so clar i agradable, curt i fàcil d'entendre per al gos".

  Mª Jesús afegí que “hi ha hagut una resposta  meravellosa al concurs i excel·lents propostes. Utilitzarem alguns dels noms que més ens han agradat, entre ells: Nango, Neó, Nanur, Nitro i Nai, amb els quals batejarem nous gossos i gosses".