Joves amb discapacitat intel·lectual, graduats a la Pompeu Fabra en un curs per a l’ocupació

  • Boletín: Nº67 AGOST 2022

    Temática: Fundación ONCE La formació ha servit per proporcionar als alumnes habilitats útils per millorar la seva autonomia i enfrontar-se a la recerca de feina i els ha donat la possibilitat de posar en pràctica tot allò après durant una estada temporal a  empreses i entitats.

    Una quinzena d'alumnes amb discapacitat intel·lectual es va graduar el passat 14 de juliol per la Universitat Pompeu Fabra en un curs de formació per a l'ocupació posat en marxa gràcies a un programa finançat per la Fundació ONCE en col·laboració amb el Fons Social Europeu (FSE) per millorar la inserció laboral dels joves amb aquest tipus de discapacitat.

    El 'Curs d'especialització per a la inclusivitat, innovació i inserció sociolaboral', es va clausurar amb un acte a la universitat en què van intervenir autoritats acadèmiques i representants dels estudiants.

    La formació ha servit per proporcionar als alumnes habilitats útils per millorar la seva autonomia i enfrontar-se a la recerca de feina i els ha donat la possibilitat de posar en pràctica tot allò après durant una estada temporal a  empreses i entitats: Francisco Javier García Borrego, Escola Cor de Maria, Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Office Mataro SL, Grup 8 Assessors Associats SCP, Cosmon Csm, Col·legi Sagrada Família, Yolanda Martín Rius, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, Assessoria Belmonte, Vima Residencial S.L i Universitat TecnoCampus. El curs, amb la col·laboració de la Fundació El Maresme,  s'inclou  dins del programa 'UniDiversidad', que pretén millorar la formació i l'accés a l'ocupació dels joves amb discapacitat intel·lectual, que representen un 40% de tota la joventut amb discapacitat i que tenen més dificultats a l'hora de trobar feina. La iniciativa també es proposa donar a aquest col·lectiu l'oportunitat de viure l'ambient universitari.