Joves amb discapacitat intel·lectual es graduen per la Universitat de Barcelona per la seva inserció

 • Boletín: IL·LUSIÓ Nº 66 JULIOL 2022

  Temática: Fundación ONCE Una dotzena d'alumnes amb discapacitat intel·lectual es van graduar el passat 8 de juny per la Universitat de Barcelona en un curs de formació per a l'ocupació gràcies a un programa finançat per Fundació ONCE en col·laboració amb el Fons Social Europeu (FSE) per millorar la inserció laboral dels joves amb aquest tipus de discapacitat.

  Una dotzena d'alumnes amb discapacitat intel·lectual es van graduar el passat 8 de juny per la Universitat de Barcelona en un curs de formació per a l'ocupació gràcies a un programa finançat per Fundació ONCE en col·laboració amb el Fons Social Europeu (FSE) per millorar la inserció laboral dels joves amb aquest tipus de discapacitat.

  Sota el títol 'Curs expert en atenció a usuaris, ciutadans i clients', la formació es va clausurar en un acte que va comptar amb la participació de Joan Guàrdia, rector de la Universitat de Barcelona; Marina Romeo, directora del curs; Isabel Martínez, directora de Programes amb Universitats i Promoció del Talent Jove de la Fundació ONCE, i Sara Berbel, gerent municipal de l'Ajuntament de Barcelona.

  La formació ha servit per proporcionar als alumnes habilitats útils per millorar la seva autonomia i enfrontar-se a la recerca de feina. Els ha donat la possibilitat de posar en pràctica tot allò que han après durant una estada temporal a l'Escola Pia de Catalunya, la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres (RACEF), L’Escola Superior de Relacions Públiques (ESERP) i a la Universitat de Barcelona.

  El programa 'UniDiversidad' pretén millorar la formació i l'accés a l'ocupació dels joves amb discapacitat intel·lectual, que representen un 40% de tota la joventut amb discapacitat i que tenen més dificultats a l'hora de trobar feina. La iniciativa també es proposa donar a aquest col·lectiu l'oportunitat de viure l'ambient universitari.

  El curs ha comptat amb la col·laboració de Catalònia Fundació Creactiva, Escola Fasia Eixample, Fundació Adimir, Fundació El Maresme, Associació catalana de persones amb malalties neuromusculars (ASEM Catalunya), Escola de Vida Montserrat i l’Associació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat.