Fundación ONCE lliura dues cadires de rodes a la Fundació Cruyff i tres a Global Basket Vallès per promoure l’esport inclusiu

 • Boletín: Nº 35 NOVEMBRE 2019

  Temática: Fundación ONCE Dilluns 21 d’octubre, en un acte celebrat a la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Afiliats de l’ONCE a Catalunya van fer la donació de dues cadires de rodes esportiva a la Fundació Cruyff, que van recollir Pati Roura, directora i Esther Eroles, responsable de projectes d’esport adaptat.

  Dilluns 21 d’octubre, en un acte celebrat a la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Dolors Luna, cap del departament de Serveis  Socials per Afiliats de  l’ONCE a Catalunya van fer la donació de dues cadires de rodes esportiva a la Fundació Cruyff, que van recollir Pati Roura, directora i Esther Eroles, responsable de projectes d’esport adaptat.

  Quatre dies després, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial, van entregar altres tres cadires de rodes al Club Esportiu Global Basket Vallès. El material esportiu el van rebre amb molta satisfacció Raul Fernando Elia, manager de l'equip i Pablo Cubo, jugador.

  Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial, van entregar altres tres cadires de rodes al Club Esportiu Global Basket Vallès. El material esportiu el van rebre amb molta satisfacció Raul Fernando Elia, manager de l'equip i Pablo Cubo, jugador.

  Des de Fundación ONCE s’impulsa el foment de l'activitat esportiva entre la població jove amb discapacitat i es dóna visibilitat a la pràctica esportiva del bàsquet en cadira de rodes com una de les principals eines per aconseguir la plena inclusió de les persones amb discapacitat.

  Fundación ONCE ha facilitat en aquests darrers anys una quarantena de cadires de rodes per a la pràctica esportiva a diferents entitats com Global Basket de Badalona, Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Física de Catalunya (FCEDF), Associació Comkedem i a la Fundació Rudy Fernández o l'equip de rugbi adaptat 'Los Toros-FLM’ de la Fundación del Lesionado Medular.

  El bàsquet en cadira de rodes és un dels principals esports paralímpics que es practiquen al nostre país, on hi ha una de les lligues més fortes d'Europa. Els equips que juguen la Lliga de Bàsquet en Cadira de Rodes han aconseguit importants èxits esportius.