Fundació ONCE reforça ‘ Compasss’, una eina de suport a associacions de persones amb discapacitat

 • Boletín: Nº 42 JUNY 2020

  Temática: Fundación ONCE Fundació ONCE reforça ‘ Compasss’, una eina de suport a associacions de persones amb discapacitat

  Fundació ONCE ha reforçat l'activitat i els continguts de la plataforma ‘Compasss’, que es troba allotjada en www.compasss.cermi.es. Es tracta d'una eina que permet a les entitats que formen part d'ella desenvolupar coneixements i habilitats per a la sostenibilitat del sector del moviment associatiu de la discapacitat, mitjançant materials, tutorització d'experts i aprenentatge col·laboratiu.

  L'impuls d'aquesta Comunitat d'Aprenentatge per a la Sostenibilitat del Sector Social (Compasss) es duu a terme després que fos declarat l'Estat d'Alarma per part del Govern per a lluitar contra el Coronavirus, que ha suposat un impacte en les entitats. Per al seu rellançament, s'ha comptat amb el suport de la Fundació Citi.

  El seu objectiu és donar resposta a aquesta situació, compartint informació i materials específics, així com un compendi del marc normatiu, una eina per a la recollida de dades dels centres residencials a les comunitats autònomes, o materials relatius a l'elegibilitat de despeses públiques, pistes d'auditoria i parts d'horari.

  En aquest sentit, la plataforma s'ha reforçat amb una secció específica sobre el Coronavirus, que s'anirà nodrint amb la informació i els materials més rellevants per al sector, tant per a facilitar la gestió de l'actual situació de crisi com per a afavorir la seva posterior recuperació.

  A més, la comunitat disposa també d'altres seccions centrades en els Fons Europeus, les diferents fórmules de finançament públic i privat o la gestió financera, que igualment s'aniran ampliant per a donar suport al sector social.
  Des de Fundació ONCE s'anima a totes les entitats del sector social, i especialment a aquelles del moviment associatiu de la discapacitat que encara no s'hagin registrat en COMPASSS (www.compasss.cermi.es), que ho facin per a estar al dia de les últimes novetats, i que contribueixin amb les seves pròpies experiències i bones pràctiques a l'enfortiment del sector.