Fundació ONCE llança 'EmprenYOUtuber', canal de comunicació per a emprenedors amb discapacitat

 • Boletín: Nº 33 SETEMBRE 2019

  Temática: Fundación ONCE Fundació ONCE llança el canal 'EmprenYOUtuber', una eina de comunicació per a emprenedors amb discapacitat.

  Fundació ONCE ha posat en marxa una nova campanya per animar les persones amb discapacitat a desenvolupar el seu propi projecte de negoci. Es tracta de la cadena 'EmprenYOUtuber', una eina de comunicació dirigida a emprenedors amb discapacitat dins el projecte 'Per Talent Emprèn'.

  Segons va explicar Sabina Lobato, directora de Formació i Ocupació, Operacions i Transformació de Fundació ONCE, aquesta iniciativa s'emmarca en la tasca que realitza Fundació ONCE de donar suport a emprenedors amb discapacitat amb l'objectiu de generar noves oportunitats d'ocupació. "Com sabem la taxa d'ocupació és molt baixa, només 1 de cada 4 persones amb discapacitat en edat laboral té feina", va subratllar.

  A través d'aquest canal els interessats poden trobar quatre vídeos tutorials protagonitzats per Miriam Fernández. És cantant, actriu i emprenedora, i des d'aquest projecte com 'emprenyoutuber', ofereix la seva ajuda per emprendre. "Estic a la vostra disposició a través d'aquest canal per ajudar-te a assolir els teus somnis. Per explicar-te totes les claus per llançar-te a l'emprenedoria", assenyalà.

  La campanya compta amb el suport del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, a través de la Direcció General del Treball Autònom, de l'Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses.

  Suport a emprenedors
  Des de la seva creació el 1988, Fundació ONCE ha concedit més de 10 milions d'euros en ajudes a gairebé 1.800 emprenedors amb discapacitat. En l'actualitat manté oberta una convocatòria per la qual destinarà 2,6 milions d'euros a impulsar projectes d'emprenedoria de persones amb discapacitat.

  Aquesta convocatòria romandrà oberta fins que s'esgotin els fons destinats a aquest programa, el període d'execució arribarà l'any 2022.

  Es tracta d'ajuts a fons perdut que van des dels 3.000 fins als 18.000 euros cofinançats en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu d'Inclusió Social i Economia Social.

  Els ajuts tenen en compte la situació sociolaboral del sol·licitant i el seu entorn familiar. Podran rebre fins a 2.000 euros més els col·lectius amb discapacitat amb especial dificultat, entre ells persones amb paràlisi cerebral, malaltia mental o discapacitat intel·lectual. També es primarà a víctimes de violència de gènere, dones, aturats de llarga durada, majors de 45 anys, immigrants i llars en situació de vulnerabilitat.

  Els videos es poder veure clicant aquí.