Fundació ONCE i Famílies Nombroses, unides per millorar l’ocupació de persones amb discapacitat

 • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

  Temática: Fundación ONCE Foto de família de la signatura del conveni amb José Manuel Trigo, president de la FEFN, i Alberto Durán, vicepresident executiu de la Fundació ONCE, entre d'altres.

  Fundació ONCE i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) han signat un conveni de col·laboració per millorar la formació i l'accés a l'ocupació de les persones amb discapacitat i, amb això, la seva inclusió social.

  L'acord, que també recull mesures relacionades amb l'accessibilitat universal a productes i serveis, el van subscriure José Manuel Trigo, president de la FEFN, i Alberto Durán, vicepresident executiu de la Fundació ONCE, en un acte en què van coincidir a assenyalar la importància que les entitats socials uneixin les seves forces per millorar la inclusió de les persones amb discapacitat a través d'accions relacionades amb la formació, l'ocupació i l'accessibilitat.

  El conveni fa referència al desenvolupament d'accions formatives, teòriques i pràctiques, destinades a persones amb discapacitat amb titulació acadèmica, així com a l'establiment de programes de captació, orientació i inserció laboral de ciutadans amb discapacitat, “amb la finalitat d'aconseguir-ne l'accés a l'ocupació de qualitat”.

  En la mateixa línia, assenyala que Fundació ONCE i la FEFN "podran col·laborar en iniciatives per a la formació i contractació de treballadors amb discapacitat i joves en situació de vulnerabilitat social".

  En matèria d'accessibilitat universal, les dues entitats es proposen col·laborar en el foment d'iniciatives destinades a assolir l'accessibilitat universal i el disseny per a tothom en espais físics i virtuals.

  Així, el conveni parla de l'establiment d'“un programa de cooperació per a la promoció de l'accessibilitat universal i el disseny per a totes les persones, inclosos els espais virtuals, als edificis, instal·lacions i serveis, posant el focus a l'accessibilitat tecnològica”.

  En aquest sentit, assenyala que les dues entitats podran impulsar jornades formatives en matèria d’accessibilitat universal i disseny per a totes les persones, en diferents àmbits com accessibilitat física, atenció a clients amb discapacitat, mobilitat, etcètera.