Fundació ONCE i el Reial Patronat sobre Discapacitat presenten 'Accessibilitas'

 • Boletín: Nº 43 JULIOL 2020

  Temática: Fundación ONCE Presentació on line d'Accessibilitas.

  Fundació ONCE i el Reial Patronat sobre Discapacitat van presentar, el passat 2 de juny, de forma online 'Accessibilitas', una plataforma digital concebuda per millorar el disseny universal d'espais, béns i serveis i dirigida, per tant, a persones i institucions interessades a fer realitat aquest fi.

  L'esdeveniment va comptar amb la presència de Jesús Celada, director general de Polítiques de Discapacitat i director també de Reial Patronat sobre Discapacitat, i Jesús Hernández, director d'Accessibilitat Universal i Innovació de Fundació ONCE.

  En les seves intervencions, Celada i Hernández van coincidir a assenyalar el valor afegit que suposa l'accessibilitat a l'hora de dissenyar productes i serveis i, des d'aquesta perspectiva, la importància que té la creació de 'Accessibilitas' com a portal de consulta al servei dels interessats en fer les coses bé.

  Tal com van explicar els representants de Fundació ONCE i del Patronat sobre Discapacitat, la plataforma està dirigida especialment a tot aquell que les seves  pràctiques professionals puguin influir en l'accessibilitat dels espais. Per això, sostenen, “té cabuda en ella qualsevol persona i institució interessada en contribuir al disseny universal”.

  Compta amb seccions com ara 'Actualitat', 'Cursos i jornades', 'Productes de suport', 'Guies, manuals i estudis' o 'Casos d'èxit', on es mostren exemples d'accessibilitat ben entesa i correctament aplicada perquè puguin servir d'inspiració a organitzacions i persones que donen els seus primers passos en aquesta matèria. Permet també descarregar dissenys de productes de suport en 3D. A més, el portal disposa d'una àrea privada dirigida en una primera fase a administracions públiques, universitats i organitzacions sense ànim de lucre que operen a Espanya. S'hi pot accedir a la normativa tècnica d'UNE en matèria d'accessibilitat i a fòrums especialitzats atesos per experts, així com difondre esdeveniments relacionats amb l'accessibilitat universal i el disseny per a tothom.

  Els interessats a conèixer el portal poden clicar aquí.