Fundació ONCE finança un taller de musicoteràpia per a persones amb TEA de Congost Autisme

 • Boletín: Nº 51 MARÇ 2021

  Temática: Fundación ONCE Fundació ONCE finança un taller de musicoteràpia per a persones amb TEA del Congost Autisme. A la imatge, una actuació musical d'arxiu.

  Fundació ONCE finançarà la posada en marxa d'un taller de musicoteràpia per a persones amb autisme i discapacitat intel·lectual de Congost Autisme, una fundació ubicada a La Garriga (Barcelona) que treballa per millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb trastorn de l'espectre de l'autisme i les seves famílies.

  Segons indica l'entitat, l'objectiu del taller és estimular la creativitat i el creixement personal, tant individual com grupal, així com oferir oportunitats per a l'aprenentatge musical a les persones amb autisme, als que “comportarà beneficis molt significatius, tant quantitativa com qualitativament”.

  “La musicoteràpia com a tècnica d'intervenció terapèutica incideix en la disminució de conductes problemàtiques i repetitives associades a l'autisme, millora la relació interpersonal amb els companys, familiars i professionals i estimula cognitiva i motriument als participants. La música, un llenguatge universal, es converteix en una eina ideal per a seguir un model de vida activa”, assegura Rebeca Sánchez, directora de Congost Autisme.

  Des d'aquesta perspectiva, el taller, que impartirà una especialista en pedagogia musical acompanyada per educadors coneixedors de l'autisme, s'estructurarà en sessions setmanals d'entre 45 minuts i una hora de durada, a les quals acudiran grups reduïts d'entre quatre i vuit persones.

  En funció de les seves capacitats i interès per la música, els participants es distribuiran en tres grups: oients, solistes i músics. En tots ells, els professionals utilitzaran jocs i exercicis totalment inclusius per estimular l'expressió mitjançant estils musicals existents o mitjançant altres de nous i propis. Es serviran d'instruments convencionals i un altre tipus de material com pedres, culleres, pals o canyes.